Αλκιβιάδης Superstar

Αλκιβιάδης Superstar

Όλη η αρχαία φιλοσοφία σε ένα υπερθέαμα.
03 Σεπτεμβρίου 2012
Τριάντα ηθοποιοί, ζωντανή μουσική, χορός, εντυπωσιακά σκηνικά αλλά και άφθονες δόσεις αρχαίου ελληνικού πνεύματος. Η Ομάδα Ρόδα φημίζεται για το ότι επιλέγει πάντα τη θεματολογία της από την φιλοσοφία και το «Αλκιβιάδης-Άγιος», μια παλιότερη επιτυχία του θεατρικού γκρουπ είναι μια παράσταση που προσπαθεί να εξηγήσει και να αναβιώσει όλα τα απόκρυφα αρχαία μυστήρια που εξάπτουν την φαντασία μας. Τι ακριβώς συνέβαινε στα Ελευσίνια, στα μυστήρια του Πάνα, των Κάβειρων, που έχει σημασία μέχρι τις μέρες μας; Ποια είναι η άρρηκτη συνάφεια των μυστηριακών τελετών με τον ορθολογισμό της φιλοσοφίας του Πυθαγόρα, του Σωκράτη, του Πλάτωνα;

Επιπλέον, η εποχή του Αλκιβιάδη, μια περίοδος κοινωνικής κατάρρευσης της Αθήνας, θυμίζει την πραγματικότητα που ζούμε σήμερα. Η επιπολαιότητα, η ανευθυνότητα και η αδυναμία συνεννόησης των πολιτικών οδηγούν την πόλη στην καταστροφή.

Η Ρόδα, κάτω από τη διεύθυνση της Μαρίας Περετζή, έχει ανεβάσει μεγάλους μύθους της ανθρωπότητας, όπως την Ινδική Ραμαγιάνα, το Μεσοποταμιακό Γκιλγκαμές, το Ελληνικό έπος του Αμφιάραου. Η θεατρική δουλειά της έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον από το τηλεοπτικό κανάλι CNN, που έχει παρουσιάσει τρεις διαφορετικές παραστάσεις της Ρόδα στο διεθνές του ρεπορτάζ.

Εμείς έχουμε έναν επιπλέον λόγο να δούμε την παράσταση, καθώς για την τεχνική μελέτη των ατμοσφαιρικών φωτισμών και εφέ ευθύνεται και ο «δικός μας» Άγγελος Γιαννάτος, πολύτιμος στυλοβάτης του marieclaire.gr.

Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, 3 και 4 Σεπτεμβρίου, στις 9.00. Γενική είσοδος 15€