Ο Spetses Mini Marathon ή πώς τα νησιά γίνονται προορισμός για το φθινόπωρο

Ο Spetses Mini Marathon ή πώς τα νησιά γίνονται προορισμός για το φθινόπωρο

Η πρωτοβουλία που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά στις Σπέτσες, τονώνει τον χειμερινό τουρισμό και μας δίνει αρκετά δελεαστικά κίνητρα να τρέξουμε.
03 Οκτωβρίου 2012 Γαλάτεια Λασκαράκη

Η Αθήνα έχει γεμίσει ποδήλατα, τον Σεπτέμβριο μόνο έγιναν δύο μαραθώνιοι γυναικών με φιλανθρωπικό χαρακτήρα και η σχέση του μέσου Έλληνα πολίτη με εξωστρεφείς δραστηριότητες που δεν  περιλαμβάνουν απλώς βόλτα για καφέ, επιτέλους βελτιώνεται. Δεν μπορείς παρά να χαρείς.

 

Ειδικά όταν μαθαίνεις ότι μια τέτοια δραστηριότητα, έρχεται στα μέσα Οκτωβρίου, σαν αντίδοτο στην αστική μας μετά-καλοκαιρινή «κατάθλιψη», την κατάσταση κατά την οποία περνάμε το μεγαλύτερο μέρος του φθινοπώρου σε αδράνεια, ξεχνώντας ότι τα νησιά είναι ακόμα εκεί που ήταν, εκπληκτικά πιο ωραία τους φθινοπωρινούς  μήνες.

 

Ο δεύτερος Spetses Mini Marathon που διοργανώνεται φέτος μεταξύ 12-14 Οκτωβρίου επεκτείνεται σε ένα 3ημερο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός που έχει ως στόχο να επιμηκύνει, μεταξύ άλλων, την τουριστική σεζόν του νησιού.

«Οι Σπέτσες έχουν πολύ μικρότερη σεζόν απ ό,τι φανταζεστε. Ουσιαστικά τελειώνει με την Αρμάτα ενώ έχει τόσο ωραίο καιρό το φθινόπωρο», μου λέει η Μαρίνα Κουταρέλη, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Spetses Mini Marathon  που  λόγω της έντονης εδώ και μερικά χρόνια ενασχόλησής της με την προβολή και την επικοινωνία του νησιού, έχει σχεδόν πολιτογραφηθεί Σπετσιώτισσα. Η επιλογή του Οκτωβρίου για το event δεν είναι τυχαία: «Είναι η ιδανική ημερομηνία και μια καλή ευκαιρία για να κάνουν προπόνηση οι δρομείς για τον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας που γίνεται το Νοέμβριο».


 

Δεν χρειάζεται να είσαι έμπειρος δρομέας ή ιδιαίτερα αθλητικός τύπος για να τρέξεις:  Ο Μαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί σε δυο ξεχωριστές διαδρομές, μία για κάθε αντοχή. Η πρώτη, των 26χλμ, περιλαμβάνει τον πλήρη φυσιολατρικό γύρο του νησιού δίπλα στην θάλασσα και ανάμεσα στα πεύκα ενώ η δεύτερη έναν πιο σύντομο των 5χλμ που διαγράφει την ιστορική διαδρομή της πόλης, περνάει μέσα από την Ντάπια και το Παλιό Λιμάνι και τερματίζει μπροστά στο υπέροχο Poseidonion Grand Hotel _κτίριο που αποτελεί και από μόνο του λόγο να επισκεφθείς τις Σπέτσες.

 

To 2011, συμμετείχαν περισσότεροι από 700 δρομείς, φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τους 1.000, ενώ η τοπική κοινωνία των Σπετσών συμμετέχει ενεργά με περίπου 120 εθελοντές.  Αναμένονται επίσης συμμετοχές από 20 και πλέον ξένες πρεσβείες (ενδεικτικά πέρυσι έλαβε μέρος στον αγώνα των 26 χλμ. ο Ιάπωνας πρέσβης Χιρόσι Τόντα)

 

Φέτος θα διεξαχθεί και ένας Παιδικός Αγώνας 1.000 μέτρων για παιδιά από 6-12 ετών (στον οποίο θα τρέξουν και 65 παιδάκια από το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο τα οποία θα φιλοξενηθούν στους χώρους του ιδρύματος της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών).

 

Και αν πάλι κάποιος προτιμά το κολύμπι, μπορεί να λάβει μέρος στον Κολυμβητικό Αγώνα Διάπλου Σπετσών όπου αναμένεται να συμμετέχει ο παγκόσμιος πρωταθλητής και 4ος Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012, Σπύρος Γιαννιώτης.

 

Και η καλύτερη ανταμοιβή για όλα αυτά: τερματίζοντας, δρομείς και κολυμβητές θα απολαύσουν δωρεάν πίτες από τα χέρια ντόπιων νοικοκυρών που θα αναλάβουν την γιορτή των Σπετσιώτικων Κερασμάτων στην Πλατεία Ποσειδωνίου.

 

Όπως και πέρσι, το Σάββατο βράδυ πριν τους Αγώνες Δρόμου θα στηθεί ένα free for all pasta night με την συμμετοχή των δρομέων και της τοπικής κοινωνίας. Με την εγγραφή στην Γραμματεία, κάθε συμμετέχων θα παραλαμβάνει το goodie bag, το οποίο περιλαμβάνει: αριθμό του αθλητή , chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, αναμνηστικό t-shirt κα.

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες, αναλυτικό πρόγραμμα αγώνων και δραστηριοτήτων, καθώς και ειδικά πακέτα διαμονής και μετάβασης στο νησί επισκεφτείτε www.spetsesmarathon.com και www.facebook.com/marathonspetses