Λίγος Τολστόι ακόμα

Λίγος Τολστόι ακόμα

Αγαπημένη και τραγική η Άννα Καρένινα επιστρέφει στα κινηματογραφικά πλατό.
20 Δεκεμβρίου 2011 Μωραϊτου Παρασκευή
1935
Πόστερ της Καρένινα με την Γκρέτα Γκάρμπο.
1
2
3
Καρένινα σημαίνει υπερπαραγωγή. Επίσης Ευρωπαία πρωταγωνίστρια. Ο σκηνοθέτης του Περηφάνια & Προκατάληψη και της Εξιλέωσης Τζο Ράιτ συνεργάζεται για τρίτη φορά με τη Βρετανίδα Κίρα Νάιτλι, στην τέταρτη μεγάλη κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Τολστόι.
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα μεγάλα στούντιο εμπιστεύονται πρωταγωνίστρια από τη Γηραιά Ήπειρο για το φιλόδοξο ρόλο της Ρωσίδας αριστοκράτισσας. Η αρχή έγινε το 1935 με τη Σουηδή Γκρέτα Γκάρμπο. Η Αγγλίδα Βίβιαν Λι κλήθηκε το 1948 να ενσαρκώσει την τραγική ηρωίδα. Αλλά ήταν η Γαλλίδα Σοφί Μαρσό η πρώτη δυτική Καρένινα, που το 1997 έκανε γυρίσματα σε φυσικούς χώρους στη Μόσχα και την Αγ. Πετρούπολη ανοίγοντας το δρόμο στη Βρετανίδα Κίρα Νάιτλι να σύρει τώρα την ουρά της τουαλέτας της στις σάλες των παλατιών των Τσάρων.
Η Κίρα, την οποία έχουμε εκπαιδευτεί να βλέπουμε στη μεγάλη οθόνη με κοστούμια εποχής από την αρχή της καριέρας της, έχει υποδυθεί ξανά την ερωτευμένη και επαναστατημένη Ρωσίδα στην τηλεοπτική μεταφορά του Δρ. Ζιβάγκο το 2002. Όμως, η πορεία της Καρένινα προς τη συντριβή είναι πολυδιάστατη και ο χαρακτήρας της ενέχει πολλές μεταπτώσεις. Έτσι, στο πλατό του Ράιτ, η άπιστη Άννα - Κίρα μισεί θανάσιμα τον Τζουντ Λο, που στα 40 του πλέον κλήθηκε να υποδυθεί τον απατημένο σύζυγο Αλεξέι Καρένιν, και περνάει από τον παθιασμένο έρωτα στην τρελή ζήλια για τον ζεν πρεμιέ Άαρον Τζόνσον - Κόμη Βρόνσκι. Η ταινία θα προβληθεί πριν από το δεύτερο μισό του 2012.