Πέρα από τα όρια της διασημότητας.

Πέρα από τα όρια της διασημότητας.

05 Ιανουαρίου 2012 Ελένη Παπαϊωάννου
.
Τζακ Νίκολσον, 2007
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν την έννοια του fan και την ξεχειλώνουν τόσο που γίνονται επικίνδυνοι. Υπάρχουν κι άλλοι που η επαφή τους με την διασημότητα ανοίγει την πόρτα σε έναν ολόκληρο κόσμο δημιουργίας. Ο Richard Simpkin άρχισε να συναντά επώνυμους το 1988 περιμένοντας έξω από ποδοσφαιρικούς αγώνες στην πατρίδα του την Αυστραλία. Έναν χρόνο μετά, στημένος έξω από το ξενοδοχείο Sebel Townhouse που φιλοξενούσε όποιον επώνυμο επισκεπτόταν το Σίδνει, μία φίλη του έδειξε τη φωτογραφία που είχε βγάλει ο πατέρας της στο Central Park τη δεκαετία του΄70 με τον John Lennon & τη Yoko. Η επίδρασή της πάνω στον μικρό Richard ήταν καθοριστική. Το 1990 αγόρασε μία φωτογραφική μηχανή και άρχισε να «πέφτει πάνω» σε όποιον celebrity έφτανε στην πόλη. Από τότε έχει φωτογραφηθεί μαζί με πάνω από χίλια πασίγνωστα ονόματα. Ο Richard μας μίλησε αποκλειστικά με την ευκαιρία της έκθεσης με τις εικόνες του που θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Μαρτίου στην γκαλερί The Open Eye του Λίβερπουλ.

Ποιος είναι λοιπόν ο αγαπημένος σου celebrity;
Ο Michael Hutchence των INXS.
Πες μας μία αστεία ιστορία…
Το 1995 προσπαθούσα να συναντήσω τον Keanu Reeves, αλλά έπεφτα πάνω σε εκατοντάδες θαυμαστές του. Έτσι, την επόμενη ημέρα πήγα στο αεροδρόμιο και τον περίμενα να έρθει για να πάρει την πτήση του. Ήμουν μόνος μου όμως και δεν είχα κάποιον να τραβήξει τη φωτογραφία με τους δυο μας, οπότε ζήτησα από έναν ηλικιωμένο που περνούσε να μας τραβήξει. Αφού μέτρησε μέχρι το τρία, έκανε παρατήρηση στον Keanu που δεν χαμογελούσε. Ξαναμέτρησε, τράβηξε τη φωτογραφία και είπε στον ηθοποιό, που, φυσικά δεν είχε αναγνωρίσει «αγόρι μου, είναι αγένεια να μη χαμογελάς όταν φωτογραφίζεσαι με έναν φίλο».
Ποια είναι η αγαπημένη σου φωτογραφία;
Δεν είναι εύκολη η επιλογή αλλά θα αναφέρω εκείνες με τους Michael Hutchence, Jack Nicholson, Michael Jackson, Audrey Hepburn και Nelson Mandela.
Τώρα η εμμονή σου έγινε έκθεση…
Η The Open Eye Gallery με πλησίασε όταν ζήτησαν από τον βρετανό θρύλο της φωτογραφίας Martin Parr να γίνει ο curator μίας έκθεσης. Την βάφτισαν Richard and Famous και βασίζεται στα δεκαπέντε λεπτά διασημότητας του Warhol.
www.openeye.org.uk