Σοκολάτα και τζαζ

Σοκολάτα και τζαζ

Αν αγαπάτε το Petite Fleur, θα αγαπήσετε αυτό το cd
26 Ιανουαρίου 2012 Γαλάτεια Λασκαράκη

Ένα βράδυ στο Petite Fleur και ενώ πίναμε ζεστή σοκολάτα με κόκκινη πιπεριά είπα στην κολλητή μου κάτι για το οποίο παραλίγο να μην μου ξαναμιλήσει ποτέ. Ένα άλλο πρωί, δυο χρόνια αργότερα, πήγαμε εκεί να γιορτάσουμε  τον πιο-ιδιωτικό-δεν-γίνεται πολιτικό γάμο μας, εγώ, ο άνδρας μου και οι δυο μας μάρτυρες (μία εκ των οποίων ήταν και η προαναφερθείσα φίλη), τρώγοντας γλυκά και πίνοντας αυτό το ροζ κοκτέιλ σαμπάνιας με φράουλες, που πρόσφατα έμαθα ότι είχε δημιουργηθεί ειδικά για την ημέρα, το Fleur royal. Συγγνώμη αν έφερα κάποιους από σας σε αμηχανία, ένα άλλο μεσημέρι, όταν θήλασα το μωρό σε μια  γωνίτσα πίνοντας τσάι.

Μιλάω βέβαια για το «δικό μου» Petite Fleur, δηλαδή του Νίκου Φωτάκη, στο Χαλάνδρι. Γιατί υπάρχουν άλλα τρία: στο Κολωνάκι και (να, δεν το ήξερα αυτό) στην Κέρκυρα και στο Βόλο.

Τα σκέφτομαι όλα αυτά ακούγοντας το Jazz Flirt, La musique du Petite Fleur, που μου έστειλε πριν από μερικές μέρες ο Νίκος, cd εμπνευσμένο από τις τζαζ βραδιές που διοργανώνει εκεί κάθε εβδομάδα, και όπου γίνεται σκοτωμός για να βρεις κάπου να σταθείς μέσα στο μικροσκοπικό café με την πιο ωραία ζεστή σοκολάτα στον κόσμο. Οπου το κάπνισμα απαγορεύεται αυστηρά εδώ και χρόνια -σας αγαπώ!

Ακόμη και αν δεν είστε τύποι της τζαζ, το art work του εξωφύλλου με τις λευκές καρέκλες με την λουλουδάτη ταπισερί φτιάχνει ντεκόρ στο τραπεζάκι του σαλονιού.