Η Diane Kruger ως Μαρία Αντουανέτα

Η Diane Kruger ως Μαρία Αντουανέτα

Το "Les Adieux a la Reine" ζωντανεύει εκ νέου το στυλ και τις ίντριγκες της τελευταίας βασίλισσας του γαλλικού θρόνου.
20 Μαρτίου 2012 Ευφραιμίδη Μαρίλη
H Diane Kruger (Marie Antoinette) και η Virginie Ledoyen (Gabrielle de Polignac)
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Βερσαλίες, Ιούλιος 1789. Η αναστάτωση στην αυλή του Λουδοβίκου του 16ου διαρκώς μεγαλώνει καθώς η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της επανάστασης. Αν και κανείς δεν πιστεύει στο τέλος της μοναρχίας, όλοι σκέφτονται με ποιον τρόπο θα διαφύγουν. Το ίδιο και η βασίλισσα Μαρία Αντουανέτα. Μία από τις κυρίες των τιμών, η Sidonie Laborde, η οποία έχει το καθήκον να της διαβάζει βιβλία, χρειάζεται επίσης έναν τρόπο να διαφύγει. Για να την σώσει, η βασίλισσα της δίνει οδηγίες να ντυθεί με τα ρούχα της και να επιβιβαστεί στην άμαξά της ενώ η ίδια θα το σκάσει από το παλάτι τη νύχτα. Στην αρχή η Sidonie είναι περήφανη που η βασίλισσα νοιάζεται γι' αυτήν αλλά στη συνέχεια καταλαβαίνει ότι τα σχέδια της κυρίας της δεν έχουν καθόλου να κάνουν με αισθήματα αφοσίωσης ή αλληλοβοήθειας.

Το "Les Adieux a la Reine" επιχειρεί μία άλλη προσέγγιση στις τελευταίες ώρες της Μαρίας Αντουανέττας στις Βερσαλίες. Το μυθιστόρημα της Γαλλίδας ιστορικού Chantal Thomas που κυκλοφόρησε το 2002 ("Αντίο Βασίλισσα", εκδόσεις Ποταμός) μεταφέρεται στον κινηματογράφο από το Γάλλο σκηνοθέτη Benoit Jacquot και δίνει στην Diane Kruger την πρώτη της ευκαιρία για έναν αληθινά μεγάλο ρόλο.

Όταν η ταινία προβλήθηκε στο 62ο Φεστιβάλ του Βερολίνου τον περασμένο Φεβρουάριο, η Kruger δήλωσε: "Ήταν μια πρόκληση ο ρόλος. Ο περισσότερος κόσμος έχει σχηματίσει άποψη για την Αντουανέτα, την έχει κρίνει. Εγώ προσπάθησα να την δω από την σκοπιά της γυναίκας, να μην την κατακρίνω. Ο σκηνοθέτης θέλησε να περάσει την άποψη πως ως προσωπικότητα, βάδιζε στα όρια. Και παρόλο που δίνονται ομοφυλοφιλικές διαστάσεις στις σχέσεις της με τη Sidonie, δεν πιστεύω πως ήταν λεσβία".

Στα πρόσωπα των κυριών της ακολουθίας της βασίλισσας βλέπουμε τις πιο περιζήτητες νέες ηθοποιούς του γαλλικού σινεμά, τη Lea Seydoux (Mission Impossible Ghost Protocol) και τη Virginie Ledoyen (The Beach).