Εκστρατεία Nερού με πρωτοβουλία Armani

Εκστρατεία Nερού με πρωτοβουλία Armani

H πρωτοβουλία Acqua for life, που φέρνει νερό στους πιο απομακρυσμένους οικισμούς του αναπτυσσόμενου κόσμου, υποστηρίζεται με έσοδα από το Acqua di Gio και το Acqua di Gioia.
22 Μαρτίου 2012 Ευφραιμίδη Μαρίλη
Ασφαλές πόσιμο νερό για τα παιδιά της Γκάνα.
1
2
3
4
5
6
4.000 παιδιά χάνουν τη ζωή τους καθημερινά εξαιτίας ασθενειών που οφείλονται στο μολυσμένο νερό. Ο Giorgio Armani είναι ευαισθητοποιημένος στο ζήτημα της πρόσβασης σε καθαρό νερό και από την 1η Μαρτίου 2012 έχει αναλάβει προσωπική δέσμευση να αυξήσει την πρόσβαση σε ασφαλές νερό, σε συνεργασία με την οργάνωση Διεθνής Πράσινος Σταυρός (Green Cross International).

Aπό την πώληση κάθε αρώματος Acqua di Gio και Acqua di Gioia, θα διατίθενται 100 λίτρα ασφαλούς νερού ετησίως στα παιδιά και τις κοινότητες όπου ζουν. Στη συνέχεια, κάθε συμμετέχοντας θα καλείται, μέσω ενός προσωπικού κωδικού, ο οποίος θα εμφανίζεται στην εξωτερική συσκευασία του επιλεγμένου αρώματος, να συνεχίσει τη δράση του στο Διαδίκτυο. Ο στόχος του «Acqua for Life Challenge» είναι να προσφέρει 40 εκατομμύρια λίτρα ασφαλούς νερού σε πληθυσμούς που στερούνται πρόσβασης σε αυτό και κυρίως, σε παιδιά.

Γκάνα
Η πρωτοβουλία Acqua for Life Challenge 2011 έχει ήδη ωφελήσει 10 κοινότητες που βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα της Γκάνας. Συγκεντρώθηκαν συνολικά 43.314.986 λίτρα ασφαλούς νερού για 27.000 περίπου κατοίκους, από τους οποίους 3.500 είναι παιδιά τα οποία απολαμβάνουν το νερό στο σχολικό τους περιβάλλον, έχοντας πρόσβαση σε ασφαλές νερό όλη την ημέρα.

Επόμενος στόχος: Βολιβία
Το 2012 η αντίστοιχη πρόκληση για το project «Acqua for Life Challenge», αφορά στη Βολιβία καθώς συγκεκριμένες περιοχές της χώρας αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στην πρόσβαση σε ασφαλές νερό. Για περισσότερες πληροφορίες, www.acquaforlifechallenge.org και www.facebook.com/acquaforlife.