Πώς να κάνετε το γάμο σας πιο πράσινο

Πώς να κάνετε το γάμο σας πιο πράσινο

Η Κέιτι Μάρτιν, διευθύντρια του αμερικανικού περιοδικού και blog Eco - Beautiful Weddings, μας προτείνει τρεις απλούς τρόπους για έναν κομψό γάμο που δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον.
03 Απριλίου 2012 Ειρήνη Μαππά
Eco smart
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Η Κέιτι Μάρτιν, έχοντας τεράστια πείρα στους πράσινους γάμους, αφού εκτός από διευθύντρια του αμερικανικού περιοδικού και blog Eco - Beautiful Weddings διοργανώνει τουλάχιστον 150 eco friendly γάμους το χρόνο, και μας προτείνει τρεις απλούς και ανέξοδους τρόπους για έναν πράσινο γάμο. "Το να κάνετε έναν «πράσινο» γάμο είναι αυτήν τη στιγμή ο, τι πιο glamorous στο γαμήλιο χώρο. Κάθε χρόνο οι σχεδιαστές και οι διοργανωτές έχουν όλο και πιο κομψές προτάσεις για έναν απόλυτα οικολογικό γάμο. Κάθε μικρή λεπτομέρεια της τελετής μπορεί να κάνει τη διαφορά στον πλανήτη και ταυτόχρονα να είναι ο, τι πιο κομψό. Οι πιο δημοφιλείς τρόποι για μια πράσινη τελετή:

Ο στενός κύκλος
Αποφύγετε να καλέσετε δεκάδες φίλους και γνωστούς από μακρινά μέρη. Οι μεταφορές επιβαρύνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Όσο λιγότεροι καλεσμένοι πετάξουν αεροπορικώς τόσο λιγότερες θα είναι οι εκλύσεις διοξειδίου του άνθρακα.

Πράσινο κέτερινγκ
Τυπικά το 50% με 60% του προϋπολογισμού ενός γάμου ξοδεύεται στο φαγητό της δεξίωσης. Συζητήστε με το κέτερινγκ που επιλέξατε ώστε οι πρώτες ύλες να είναι αγορασμένες από την τοπική αγορά. Τα λαχανικά, τα φρούτα, το κρέας, τα ψάρια που θα σερβίρετε να μην είναι εισαγωγής αλλά από μικρούς παραγωγούς της περιοχής σας και στην εποχή τους. Θυμηθείτε βέβαια ότι το βιολογικό δεν σημαίνει πάντα και πιο πράσινο, ακριβώς επειδή μπορεί για τη μεταφορά του να σπαταλήθηκε ενέργεια.

Για πάντα
Βρείτε έξυπνους τρόπους για τη διακόσμηση της τελετής. Ζητήστε από τον ανθοπώλη σας λουλούδια εποχής που καλλιεργούνται στην περιοχή σας ή, έστω, όχι εισαγόμενα και προσέξτε να μη χρησιμοποιήσει ανθοδετικό σφουγγάρι στις συνθέσεις, καθώς κάνει πολλά χρόνια για να διασπαστεί. Σκεφτείτε από την αρχή ώστε το υπόλοιπο ντεκόρ να είναι αντικείμενα που δεν θα πεταχτούν μετά την τελετή αλλά θα στολίσουν το σπίτι σας για χρόνια, όπως όμορφες γλάστρες, γυάλινα βάζα, λαντό και φαναράκια για τον κήπο ή τη βεράντα. Φανείτε δημιουργικές και όπως λέμε στη χώρα μου «think outside the box».

Περισσότερες προτάσεις για έναν ecofriendly γάμο στο gamos.gr.