Το φαινόμενο Hunger Games

Το φαινόμενο Hunger Games

Το outsider που κατάφερε να ξεπεράσει τον Τιτανικό σε εισπράξεις.
09 Απριλίου 2012 Ευφραιμίδη Μαρίλη
Μετά από 3 μόνο εβδομάδες προβολής στην Αμερική, το teen-movie Hunger Games έχει ήδη έσοδα 303 εκατομμύρια δολάρια. Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, το οποίο ήταν ένα πολύ σημαντικό εισπρακτικά Σαββατοκύριακο εξαιτίας της γιορτής του Πάσχα των Καθολικών, τερμάτισε φυσικά πρώτη. Πίσω της άφησε τον Τιτανικό 3D, την Οργή των Τιτάνων και το Καθρέφτη, Καθρεφτάκι μου με την Julia Roberts.

Στη συνολική κατάταξη του Box Office όλων των εποχών έχει καταφέρει κιόλας να ξεπεράσει ταινίες όπως το Matrix Reloaded, το The Twilight Saga: Eclipse και το Home Alone. Έχει κάνει μάλιστα το πιο εντυπωσιακό άνοιγμα στο Box Office όλων των εποχών για ταινία που δεν είναι sequel.

To Hunger Games βασίζεται στο ομώνυμο νεανικό μυθιστόρημα που έγραψε το 2008 η Suzanne Collins, σεναριογράφος στην τηλεόραση. Ηρωίδα είναι η 16χρονη Katniss Everdeen (την υποδύεται η Jennifer Lawrence) η οποία ζει σε μία μετά-αποκαλυπτική εποχή στη χώρα του Πάνεμ, εκεί όπου κάποτε βρισκόταν η Βόρεια Αμερική. Η μαχητική Katniss παίρνει τη θέση της αδερφής της προκειμένου να τη σώσει από μία επικίνδυνη περιπέτεια. Έτσι επιδίδεται σε μία σειρά από μάχες που θυμίζουν video game.

Η ταινία κόστισε 78 εκατομμύρια δολάρια, έχει δηλαδή ένα σχετικά χαμηλό μπάτζετ σε σχέση με υπερπαραγωγές όπως οι Πειρατές της Καραϊβικής του 2007 που είχαν κοστίσει 300 εκατομμύρια δολάρια και ο Τιτανικός που είχε κοστίσει 200.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως η επιτυχία οφείλεται στο ήδη πολύ επιτυχημένο μυθιστόρημα, στο νεανικό χαρακτήρα όλων των ηρώων, στην αισθητική του video game και φυσικά στον ηρωισμό της πρωταγωνίστριας.