H διοργάνωση “A jewel made in Greece”, η μεγαλύτερη Συνάντηση Δημιουργών Σύγχρονου Ελληνικού Κοσμήματος συμπληρώνει 10 χρόνια και επιστρέφει για μία ακόμα φορά στο Ζάππειο Μέγαρο, με  λάμψη, νέες ιδέες και τάσεις, αναδεικνύοντας τη δουλειά τόσο των καταξιωμένων όσο και των ανερχόμενων κοσμηματοποιών. Κλασικά jewelery brand όπως η Liana Vourakis, διεθνή ονόματα όπως η Ileana Makri αλλά και ανερχόμενα που ξεχωρίζουν τα τελευταία χρόνια για το αρχιτεκτονικό στυλ τους, όπως η Koko di Alma και η Polina Elis, θα βρίσκονται εκεί για να παρουσιάσουν τις νέες συλλογές τους και να πάρουν μια θέση στη wish list μας για την επόμενη σεζόν.

Σκουλαρίκια, Ileana Makri

Ένα όνειρο  που ξεκίνησε από την ιδιαίτερη και πολυσήμαντη γοητεία του σύγχρονου  Ελληνικού Kοσμήματος, έγινε όχημα τέχνης, επιχειρηματικότητας και διαλόγου, ταξίδεψε και αγαπήθηκε σε 4 Ηπείρους, 9 χώρες και περισσότερους από 50 προορισμούς σε όλο τον κόσμο, η έκθεση επιστρέφει πανηγυρικά στην 9η ετήσια συνάντηση δημιουργών στο Ζάππειο επισφραγίζοντας μία σημαντική συμφωνία με τα πολυκαταστήματα attica. Συγκεκριμένα, από τον Ιούνιο του 2023, το AJMIG θα βρίσκεται στο attica City Link στην καρδιά της πόλης, προβάλλοντας 17 επιλεγμένους – επώνυμους Έλληνες δημιουργούς, με κοσμήματα υψηλής αισθητικής και αξίας, μοναδικών υφών, υλικών και σχεδίων.

Σκουλαρίκια, Koko Di Alma
Τσόκερ, Polina Ellis

Πυξίδα της επαγγελματικής διοργάνωσης, που πλέον αποτελεί θεσμό και σημείο αναφοράς και πραγματοποιείται στον εμβληματικό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, είναι να δώσει τη δυνατότητα και το πεδίο στους Έλληνες σχεδιαστές κοσμημάτων να περιγράψουν με άνεση και ευελιξία το όραμά τους, να παρουσιάσουν με ιδιαίτερη επιμέλεια τη δουλειά τους σε επιχειρηματίες, καταστήματα, artshop Μουσείων, γκαλερί, εμπόρους χονδρικής, αλλά και σε ιδιώτες που επιθυμούν να γνωρίσουν, να θαυμάσουν, να αγγίξουν και να αποκτήσουν τις δημιουργίες.

 

 

Δαχτυλίδι, KK Jewelry Lab
Σκουλαρίκια, Avelia Nama

Το ΑJMIG, το οποίο είναι πρωτοβουλία και διοργάνωση της Μαίρης Σαμόλη, ξεκίνησε το ταξίδι του πριν από μία δεκαετία, με γνώμονα τη διάδοση και αναγνώριση του ελληνικού αποτυπώματος σε επίπεδο αισθητικής και επιχειρηματικότητας στον κλάδο του κοσμήματος σε όλο κόσμο. Ήδη μετρά δεκάδες παρουσιάσεις, συμμετοχές και επιτυχημένες συνεργασίες με τις μεγαλύτερες εκθέσεις ανά την υφήλιο. Σύμβουλός του είναι η Ιστορικός Τέχνης Ίρις Κρητικού.

Η τετραήμερη γιορτή Ελληνικής έμπνευσης, δημιουργικότητας, καινοτομίας και αμέτρητων επιλογών από μοναδικές limited edition συλλογές πρωτότυπων κοσμημάτων, θα ολοκληρωθεί με την ανακοίνωση των νικητών των θεσμοθετημένων ετήσιων βραβείων του που δίνουν κάθε χρόνο την ευκαιρία σε καλλιτέχνες από κάθε κατηγορία κοσμήματος να προωθήσουν περαιτέρω το brand και τις δημιουργίες τους με βάση ένα ολοκληρωμένο επικοινωνιακό πλάνο ενεργειών για την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα βραβεία είναι αποτέλεσμα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αλλά και ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί κατά την διάρκεια της έκθεσης από τους επισκέπτες. Μπορείτε να ψηφίσετε το αγαπημένο σας κόσμημα και brand εδώ

Ζάππειο Μέγαρο από 13 έως 16 Ιανουαρίου 2023.

Τα brand που θα βρίσκονται στο Attica:

LIANA VOURAKIS

ILEANA MAKRI

POLINA ELLIS

K.AND.

MAUREEN WELLENS

KOUZOUPIS S.A.

KK JEWELRY LAB

SAMOLI

MARY GAITANI

NADIA ZACHOU

NEIROMAI

VASSO GALATI

KONTAKIS

MORPHE LONDON

MARMAROMETRY

MAGGOOSH

ALEXANDRA TSOUKALA

 

Συνολικά τα brand που συμμετέχουν στο A JEWEL MADE IN GREECE:

K.AND.

LIANA VOURAKIS

MARY GAITANI

IGLcert.

NICOFILIMON

MORPHE LONDON

CONTESSINA MY PRECIOUS LACE®

HONOR GREEK LUXURY

ELSA MOUZAKI

ELLINA’S TREASURES

SAMOLI

KOUZOUPIS S.A.

OROFASMA

KK JEWELRY LAB

THEODORA D.

CHALOS

KM JEWEL

MARIA KANALE

AFRODITI JEWELS

ALEXANDRINI JEWELRY

OLGA BELIGIANNI

ATHENART

JEWELS MY WAY

KONTAKIS

EMMANUEL SMPOKOS

EVZO

NEIROMAI

JeAc DESIGN

ARIADNE KAPELIOTI

MIAOU NIAOU

MICHAEL DIKAIAKOS

KOKO DI ALMA

CERA.MICA

VASSO GALATI

BIJOUX BIZZARES

SENSE-S JEWELRY

CRAFTS 4 YOU

CALLIOPE KOMNINOU JEWELLERY

ANNOUSA JEWELRY

ELENI TSIAKIRI JEWELRY

CHARISMA

MANITOU

CRAFTS OF SOUL

MYRTO KATRAMADOU

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below