Τα διάσημα αγόρια από κοντά

Τα διάσημα αγόρια από κοντά

Η ελληνογαλλίδα Eva Sakellarides σχολιάζει όλους τους ωραίους που έχει φωτογραφίσει.
10 Μαΐου 2012 Βιβή Μωραΐτου
Dominic Cooper, Δεκέμβριος 2011, 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου, Μαρακές. «Υπέροχος κήπος, ήσυχο πρωινό, όμορφο φως και ένας ωραίος και πολύ κουλ τύπος αποφασισμένος να περάσει καλά. Κάτω από τέτοιες συνθήκες και με τον Captain America ευδιάθετο είναι αδύνατο να βγάλεις κακές φωτογραφίες».
1
2
3
4
5
6
7
Έπειτα από μήνες εξ αποστάσεως συνεργασίας συναντηθήκαμε ένα κρύο μεσημέρι του Νοεμβρίου στο γκρίζο κέντρο. Ένας σύντομος καφές λίγο πριν πετάξει πίσω στο Παρίσι ήταν αρκετός για να νιώσω πως με την Ελληνογαλλίδα φωτογράφο Eva Sakellarides γνωριζόμαστε καιρό.

Η θέα της Ακρόπολης που έλαμπε απέναντί μας δεν κατάφερνε να απαλύνει την απογοήτευσή της από την πρώτη της επίσκεψη στη γενέτειρα των προγόνων της. Είχε ταξιδέψει στην Αθήνα με την αφορμή ενός τριήμερου ρεπορτάζ με θέμα την ύφεση. Στη διάρκειά του ήρθε αντιμέτωπη με την απροθυμία, την καχυποψία αλλά και τις προσβολές των Αθηναίων, που δεν είναι πια οι ίδιοι.

Η αθηναϊκή εμπειρία της καλύτερης ίσως μαθήτριας του κολοσσού της φωτογραφίας Michel Comte δεν θύμιζε σε τίποτα την τρελή και κεφάτη ατμόσφαιρα των φεστιβάλ. Εκεί η Eva ελίσσεται με άνεση και φεύγει τροπαιούχος ακόμα και όταν οι συνθήκες ελάχιστα ευνοούν τη δουλειά της.

Αφού συμφωνήσαμε μπροστά στο ανοιχτό portfolio της πόσο αγαπάμε τον Simon-Mentalist
-Baker τη ρωτάω πώς είναι από κοντά όλοι αυτοί οι γοητευτικοί σταρ που συναντάει στις Κάννες και στο Μόντε Κάρλο. «Σε γενικές γραμμές», μου λέει, «οι ηθοποιοί είναι ευγενικοί, απλοί, πρόθυμοι να ακούσουν τις ιδέες μου και να βγάλουν ενδιαφέρουσες φωτογραφίες. Είναι οι άνθρωποι των γραφείων Τύπου που συνήθως βάζουν εμπόδια…» Έτσι η Eva έχει βρεθεί να φυγαδεύει τον Ian Somerhalder των Vampire Diaries άρον-άρον έξω από το Κέντρο Τύπου στο Μόντε Κάρλο και να κυνηγάει το γιο του Dennis Hopper, τον Henry, στην Κρουαζέτ καθώς ο νεαρός είχε αποδειχτεί πιο ακριβοθώρητος και από φτασμένους ηθοποιούς.

Μου εξηγεί πως αυτό που έχει καταλάβει είναι ότι τουλάχιστον στα φεστιβάλ οι περισσότεροι ηθοποιοί δεν βλέπουν την ώρα να τελειώσει το μαρτύριο των απανωτών συνεντεύξεων και πως όταν απομακρύνονται έστω για λίγο από την οχλαγωγία του Press Room τα πράγματα είναι πάντα καλύτερα.

Οι κακές στιγμές δεν λείπουν αλλά είναι ευτυχώς λίγες, όπως τότε που από κακή συνεννόηση ο Riccardo Scarmarcio έχασε εντελώς το χιούμορ του όταν κατάλαβε ότι το ραντεβού τους περιλάμβανε και φωτογράφιση. Αλλά αυτά είναι απλώς πικάντικες αναμνήσεις για τη Sakellarides που σκοπεύει να συμπεριλάβει τις ΗΠΑ στο πλάνο της καριέρας της και δουλεύει σκληρά γι' αυτό.