Η πρώτη ταινία του Χριστόφορου

Η πρώτη ταινία του Χριστόφορου

Το Νοέμβριο στις αίθουσες η νέα ταινία του Παπακαλιάτη, με αναφορές στο κλασικό φιλμ του ελληνικού κινηματογράφου η Δε Γυνη να φοβήται τον Ανδρα.
11 Μαΐου 2012 Βιβή Μωραΐτου
Η Μαρίνα Καλογήρου και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης πρωταγωνιστούν στην ταινία του δεύτερου Αν...
1
2
Στις ιστορίες του Χριστόφορου κινητήριος δύναμη είναι ο έρωτας. Ο αταίριαστος, o ανέφικτος, o δύσκολος, o καταστροφικός, αλλά ο έρωτας. Πάντα. Δεν ήταν λοιπόν έκπληξη ότι το σενάριο της πρώτης του μεγάλου μήκους ταινίας με τίτλο Αν… είναι ξανά μια ιστορία ερωτική με δυσκολίες και ανατροπές.

Η έκπληξη είναι πως αυτή τη φορά οι ήρωές του, ο Δημήτρης (Χριστόφορος Παπακαλιάτης) και η Χριστίνα (Μαρίνα Καλογήρου) ζουν την ιστορία τους στην Πλάκα του Αντωνάκη και της Ελενίτσας Κοκοβίκου, του πολυαγαπημένου ζευγαριού του ελληνικού σινεμά, που σαράντα πέντε χρόνια αργότερα είναι ακόμα μαζί και γίνονται η γέφυρα μεταξύ των ερωτευμένων του χθες και του σήμερα και λειτουργούν σαν κεντρικοί αφηγητές με τον Γιώργο Κωνσταντίνου και τη Μάρω Κοντού να «ανοίγουν» το φιλμ.

Το Αν… σε σενάριο και σκηνοθεσία Παπακαλιάτη συμπεριλαμβάνει αυθεντικά αποσπάσματα από το Η Δε Γυνή να Φοβήται τον Άνδρα του Γιώργου Τζαβέλλα, χωρίς σε καμία περίπτωση να αποτελεί ριμέικ.

Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 29 Νοεμβρίου από τη Village. Παίζουν ακόμα Θέμις Μπαζάκα, Μαρία Σολωμού, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φάνης Μουρατίδης
Τάκης Σπυριδάκης, Τάσος Ιορδανίδης.