Μια νύχτα με τον Πρόεδρο στο σαλόνι της Sara Jessica

Μια νύχτα με τον Πρόεδρο στο σαλόνι της Sara Jessica

Τώρα, κάνοντας μια μικρή δωρεά για την καμπάνια του μπορείς κι εσύ να βρεθείς να πίνεις απεριτίφ με τον Μπαράκ Ομπάμα. Μια Ελληνίδα στην Αμερική ονειρεύεται πώς είναι η τυχερή.
11 Ιουνίου 2012 Γιώτα Ταχταρά
Στην τελετή βραβείων του Mtv την περασμένη Κυριακή, εκεί που περιμένεις με αγωνία να βαθμολογήσεις εμφανίσεις και μεθυσμένα γελάκια, εμφανίζεται η Sarah Jessica Parker με μια πολιτική διαφήμιση: "the guy" ξεκινάει, κι εσύ μπερδεύεσαι και από κεκτημένη ταχύτητα λες από μέσα σου, τι να της έκανε πάλι ο Mr. Big, αλλά να που μιλάει για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, αυτός ο τύπος λοιπόν που δημιούργησε τέσσερα εκατομμύρια θέσεις εργασίας και προωθεί το δικαίωμα στο γάμο για όλους, θα παίρνει τα απεριτίφ του στο σαλόνι της στις 14 Ιουνίου, αγκαζέ με την σύζυγο Μισέλ, για ένα fundraising, ξέρεις από αυτά με τις ανάγλυφες προσκλήσεις και τον αυστηρό κανόνα black tie.

Δεν είχεις καταλάβει μέχρι τώρα ότι θέλεις να πας, αλλά ξαφνικά είναι ο πιο διακαής πόθος, το όνειρο μιας ζωής, ο σκοπός που θα μπορούσες να θυσιάσεις ό,τι πιο πολύτιμο έχεις, όπως την πλήρη συλλογή με τα πινέλα MAC ή τον γρήγορο μεταβολισμό σου. Και η SJP σου λέει ότι μπορείς. Αρκεί να στείλεις μια μικρή δωρεά. Θα στείλεις, αποφασίζεις, εδώ ήσουν έτοιμη να προσφέρεις το μικρό δαχτυλάκι του αριστερού σου χεριού, και ξεφυσάς ανακουφισμένη όταν στο σάιτ βλέπεις ότι οι δωρεές ξεκινούν από 15 δολάρια.

Δεκαπέντε δολάρια για μια ευκαιρία να ανταλλάξεις αμβρότητες με την οικοδέσποινα, να πεις όλες τις ιδέες σου για ένα καλύτερο αύριο στον Ομπάμα και να κάνεις σαρδάμ μπροστά στο παγωμένο βλέμμα της Anna Wintour που θα είναι εκεί σε ρόλο co-hostess, σε περίπτωση που η SJP δεν κατάφερνε να προσελκύσει όλη την κρεμ ντε λα κρεμ του Μανχάταν από μόνη της.

Και μετά συνεχίζεις το daydreaming, ίσως είναι και η Τίνα Φέι εκεί και αρχίσετε να γελάτε σαν παλιές καλές φίλες, είναι και μισή Ελληνίδα, μην ξεχνιόμαστε, μπορεί και ο Τζέφρι Ευγενίδης, είσαι σίγουρη πως θα φτιάξετε ένα πηγαδάκι και θα πετάτε εύκολα ατάκες, την μία πιο έξυπνη από την άλλη, και όλοι οι γύρω socialites, καλλιτέχνες, πολιτικοί και επιχειρηματίες θα αναρωτιούνται όλο το βράδυ «μα, ποια είναι αυτή η μυστηριώδης αστεία γυναίκα που τους έχει γοητεύσει όλους;».

Σ' αυτό το σημείο, σταματάς το daydreaming για να προκαλέσεις ένα μίνι εγκεφαλικό στον εαυτό σου: τι θα φορέσεις; Τι μπορείς να φορέσεις άραγε σε μια τέτοια εκδήλωση στην Νέα Υόρκη, δίπλα στα γραμμωμένα μπράτσα της Μισέλ και τα ατέλειωτα πόδια της Μπλέικ Λάιβλι (που σίγουρα θα είναι εκεί, γιατί και με αυτήν θα γίνετε φίλες αμέσως και θα μπορείς επιτέλους να της δώσεις καμιά συμβουλή γι' αυτά τα μαλλιά που θέλουν επειγόντως σουλούπωμα).

Είναι ξεκάθαρο, δεν έχεις τίποτα κατάλληλο να φορέσεις, γι' αυτό θα πας για ψώνια. Αμέσως. Πριν ακόμα μάθεις αν είσαι εσύ η τυχερή που θα κληρωθεί να σείρει τα (καινούργια) louboutin της στο χαλάκι της SJP.

Ήρεμη πια, συνεχίζεις το daydreaming. Πάνω στα ορντέβ, αφού έχεις γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη σου στην Scarlett Johanson, η οποία είναι ξεκάθαρα παράταιρη σ' αυτή την κομψή εκδήλωση, κι ανταλλάσσεις γαστριμαργικές απόψεις ωμοφαγίας με τον σεφ του Masa, θυμάσαι μια μικρή λεπτομέρεια: δεν ψηφίζεις στην Αμερική. Αυτές είναι αδικίες σου λέω.


H Γιώτα Ταχταρά ήταν βοηθός αρχισυντάκτη στο Marie Claire μέχρι το καλοκαίρι του 2010, όταν μετανάστευσε στο Αν Αρμπορ του Μίσιγκαν για να ζήσει το αμερικάνικο όνειρο. Περισσότερα στο blog της http://ohnotanotherblog.wordpress.com/