Οδηγίες για ομαλή επιστροφή στο γραφείο μετά τις διακοπές

Οδηγίες για ομαλή επιστροφή στο γραφείο μετά τις διακοπές

Στην σκέψη και μόνο σας πιάνει το στομάχι σας; Τα παρακάτω tip θα σας βοηθήσουν να επιβιώσετε την πρώτη δύσκολη εβδομάδα.
17 Αυγούστου 2012 Λουκία Λυκίδη
Είναι Κυριακή απόγευμα. Μόλις έχετε γυρίσει από δεκαπενθήμερες ονειρεμένες διακοπές. Όσο όμως το απόγευμα προχωρά τόσο η ευχάριστη διάθεση των διακοπών ξεθυμαίνει και το γνωστό αίσθημα του εργασιακού άγχους επιστρέφει. Αν αισθάνεσθε έτσι κάθε φορά μετά τις καλοκαιρινές σας διακοπές, δεν είστε οι μόνοι. Πολλοί άνθρωποι βιώνουν την μετάβαση από την παραλία στο γραφείο με ένα αίσθημα άγχους αποπροσανατολισμού ακόμη και κατάθλιψης. Παρακάτω θα βρείτε μερικά έξυπνα tip που θα κάνουν αυτό το μικρό σοκ λιγότερο οδυνηρό.

Οργανωθείτε πριν να φύγετε: Κάντε μια λίστα με τα πράγματα που έχετε να ολοκληρώσετε πριν φύγετε και διαγράψτε κάθετι που τελειώνετε. Αυτό θα σας δώσει την αίσθηση ότι όλα έχουν τακτοποιηθεί. Αν ξέρετε ότι τα αφήσατε όλα εντάξει το άγχος σας θα μειωθεί και ο νους σας δεν θα πηγαίνει συνεχώς στο τι πρέπει να γίνει.

Μην ξεκινήσετε με ένα βαρύ πρόγραμμα: Μην ορίσετε σημαντικά meeting ή deadlines τις πρώτες μέρες μετά την επιστροφή. Επίσης μην προσπαθήσετε να στριμώξετε να κάνετε ό,τι έμεινε πίσω όσο λείπατε μόλις επιστρέψετε. Διεκπεραιώστε ό,τι έχετε στα χέρια σας μιλήστε με τους συνεργάτες σας για το τι χάσατε και προχωρήστε χαλαρά και σταδιακά βάζοντας προτεραιότητες. Μέχρι το τέλος της εβομάδας το στρες θα έχει υποχωρήσει.

Ενθύμια: Φέρτε από τις διακοπές σας κάτι που μπορείτε να βάλετε στο γραφείο σας. Και μία φωτογραφία στο desktop καμιά φορά βοηθά στο να διαλύσει το στρες και να επαναφέρει την ηρεμία.

Εστιάστε στην θετική πλευρά: Σκεφτείτε όλους τους λόγους που σας κάνουν να αγαπάτε την δουλειά σας. Τους φίλους που έχετε κάνει εκεί, ευχάριστες στιγμές που ζήσατε, την επιβράβευση. Μελέτες δείχνουν ότι η ψυχική σας υγεία και η διάθεση σας επηρεάζουν την δουλειά σας. Αυτή που έχουν μια πιο αισιόδοξη και θετική στάση αντιμετωπίζουν λιγότερα προβλήματα στην δουλειά, είναι πιο δραστήριοι και νιώθουν πιο ήρεμοι.

Προγραμματίστε τις επόμενες διακοπές σας: Αν και μπορεί να μοιάζει μακρινή οργανώστε (ή φέρτε απλώς στο νου σας) την επόμενη απόδραση μας. Θα σας δώσει κάτι να περιμένετε τις δύσκολες πρώτες μέρες στο γραφείο