Τα οργανικά καλλυντικά της Anastasia Lambadaridis

Τα οργανικά καλλυντικά της Anastasia Lambadaridis

Έφτιαξε τα δικά της βιολογικά καλλυντικά κάνοντας επάγγελμα το να σώζει την επιδερμίδα μας και τον πλανήτη.
18 Δεκεμβρίου 2011 Βιβή Μωραίτου
Εγκατέλειψε μια εξουθενωτική καριέρα στο μάρκετινγκ. Ξεκίνησε ήσυχα και μεθοδικά τη δική της «σταυροφορία» φτιάχνοντας δειλά - δειλά οργανικά καλλυντικά με βάση το ελαιόλαδο, στην αρχή στην κουζίνα της. Σήμερα η εταιρία της Save Our Skin + The World (saveourskin.com.au) παράγει τα βιολογικά συστατικά που χρησιμοποιεί για τα καλλυντικά της σε μια φάρμα. Αν και γεννήθηκε στη Μελβούρνη και η μητέρα της είναι σερβικής καταγωγής, η ίδια θεωρεί τον εαυτό της Ελληνίδα πρώτης γενιάς όχι μόνο χάρη στα Σάββατα που πήγαινε στο ελληνικό σχολείο και γινόταν ξανά η Αναστασία - και όχι η Άννα Λαμπ, όπως τη φώναζαν τις καθημερινές οι Αυστραλοί συμμαθητές της - αλλά κυρίως χάρη στα ελληνικά παιδικά καλοκαίρια της στο Λοφίσκο, το χωριό του μπαμπά, με τους προπαππούδες της και τη στενή σχέση της με τη Βορειοελλαδίτισσα γιαγιά της, που την ενέπνευσε για την επιχείρηση.

Γιατί άρχισες να φτιάχνεις φυσικά καλλυντικά;
Από μικρή υπέφερα από τρομερά ευαίσθητο δέρμα. Μεγαλώνοντας αναζητούσα ανεπιτυχώς προϊόντα που δεν θα μου δημιουργούσαν ερεθισμούς, αφού η επιδερμίδα μου αντιδρούσε ακόμα και στα φυτικά. Μετά το θάνατο του παππού μου έμεινα σχεδόν δύο μήνες στο κρεβάτι με πνευμονία και ένιωθα πολύ απογοητευμένη και από τη ζωή μου και από τη δουλειά μου. Μια νύχτα ονειρεύτηκα τρία προϊόντα, βασισμένα στις αναπλαστικές ιδιότητες του ελαιόλαδου το οποίο η γιαγιά μου και η προγιαγιά μου - που στο χωριό της ήταν θεραπεύτρια - χρησιμοποιούσαν φανατικά. Ξύπνησα με τη βεβαιότητα πως αυτό το μονοπάτι έπρεπε να ακολουθήσω.

Πόσα χρόνια μεσολάβησαν ώσπου το όνειρο των skin crusaders να γίνει πραγματικότητα; Περίπου τρία. Χρειάστηκε σκληρή δουλειά και έρευνα πριν λανσαριστούν τα προϊόντα Save Our Skin + The World (να σώσουμε το δέρμα μας + τον κόσμο μας) αλλά όταν αγαπάς κάτι δεν μοιάζει πια με δουλειά. Στο μεταξύ γέννησα το γιο μου, τον Αλέξανδρο, ο οποίος υπέφερε από έκζεμα. Δοκίμασα στο μωρό ένα σκεύασμα και το έκζεμα υποχώρησε σε μία νύχτα. Τότε κατάλαβα πως αυτό που έφτιαχνα είχε πραγματικά αξία.

Και ξεκίνησες με αυτά τα τρία «ονειρεμένα» προϊόντα;
Ένα για καθαρισμό, ένα για θρέψη και ένα για προστασία, με μόνο έξι απολύτως φυσικά συστατικά, τα οποία παράγουμε οι ίδιοι. Επίσης είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε οι συσκευασίες μας να επιβαρύνουν το περιβάλλον το λιγότερο δυνατό.

Αυτή είναι και η φιλοσοφία σου; Το Save Our Skin + The World αφορά πολλά περισσότερα από το ότι απλώς φτιάχνουμε και πουλάμε σαπούνια και φυσικά καλλυντικά. Εργάζομαι με μια εξαιρετική ομάδα ανθρώπων που είναι πολύ καλοί στη δουλειά τους και έχουν αληθινό πάθος. Πιστεύουμε ότι είμαστε σταυροφόροι και βρισκόμαστε στον κόσμο για να διδάξουμε την κληρονομιά του less = more.

Για ποια στιγμή της καριέρας σου νιώθεις αληθινά περήφανη; Για το ότι έχω καταφέρει να ισορροπώ την καριέρα με το γεγονός ότι είμαι ανύπαντρη μητέρα. Έφτιαξα μια επιχείρηση που μου αφήνει την ευελιξία να βρίσκομαι δίπλα στο παιδί μου. Ο Αλέξανδρος έρχεται σε συσκέψεις και με βοηθάει στην επιλογή των υλικών από τότε που ήταν μωρό, θα τον χαρακτήριζα διευθυντή της εταιρίας. Σήμερα είναι 5 χρόνων.

Τι ετοιμάζεις τώρα; Μια πολυβιταμίνη για το δέρμα και ένα υγρό σαπούνι τόσο φυσικό που θα μπορούσες να το φας.

Και ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον; Θα ήθελα να καταφέρω να αυξήσω τη διανομή ώστε αυτά τα προϊόντα SOS να βρίσκονται σε κάθε φαρμακείο στον κόσμο.

Τι θα μας συμβούλευες; Να θυμάστε ότι η φύση έχει όλες τις απαντήσεις. Έτσι γινόταν για αιώνες. Ένα παράδειγμα είναι η ακατέργαστη ζάχαρη: τα οξέα της τονώνουν το δέρμα για υπέροχα χέρια και πόδια, ενώ όταν αναμειχθεί με ελαιόλαδο γίνεται εξαιρετικό απολεπιστικό.