5 πράγματα που δείχνουν ότι είσαι το mean girl στη δουλειά

5 πράγματα που δείχνουν ότι είσαι το mean girl στη δουλειά

Είσαι αντικοινωνική, τρομερά ανταγωνιστική και χαίρεσαι με την αποτυχία των άλλων;
25 Ιουλίου 2016 Μαριάννα Αλεξίου

Το να είσαι το mean girl του γραφείου δεν είναι απαραίτητα κακό. Λίγο το ότι θες να διατηρείς το κύρος σου, λίγο το ότι θες να κρατάς τις απαραίτητες αποστάσεις από τους συναδέλφους, λίγο το ότι σε έχουν επηρεάσει οι αμερικάνικες ταινίες, πολλές φορές δεν είσαι τόσο ευγενική όσο πρέπει. Μήπως όμως το παρακάνεις λιγάκι;

 

Είσαι ‘απότομη΄ στα mail σου.

Απαντάς τυπικά στους συναδέλφους σου και ολοκληρώνεις κάθε mail με ένα απλό ‘Ευχαριστώ’. ( Ένα θαυμαστικό δε βλάπτει!).

 

Αρνείσαι κάθε πρόσκληση για φαγητό.

Όταν οι συνάδελφοί σου σε καλούν για διάλειμμα και lunch, εσύ προτιμάς να φας στο γραφείο το γιαούρτι σου και να προσποιηθείς πως ‘πνίγεσαι’ στη δουλειά. Δε γίνεται όμως να είσαι πάντα απασχολημένη. Είσαι απλά αντικοινωνική!

 

Ακούς μουσική όταν δουλεύεις.

Είναι η δικαιολογία ότι μόνο έτσι συγκεντρώνεσαι. Φοράς ακουστικά και αγνοείς ό,τι γίνεται γύρω σου. Μήπως όμως το χρησιμοποιείς και σαν πρόφαση για να αποφύγεις τυχόν διαλόγους με τους γύρω σου; (Μη το σκέφτεσαι. H απάντηση είναι ΝΑΙ)

 

Είσαι ανταγωνιστική.

Τρέχεις να δώσεις πρώτη το συραπτικό στο αφεντικό σου, είσαι ευγενική μόνο μαζί του (αφού έχεις συμφέρον), θέλεις η δουλειά σου να είναι πιο αποδοτική από των συναδέλφων σου και στεναχωριέσαι κάθε φορά που κάποιος παίρνει προαγωγή (αυτό θα πει mean girl!).

Τρέξε να προλάβεις!

Φεύγεις ή πρώτη ή τελευταία από το γραφείο προκειμένου να είσαι μόνη σου στο ασανσέρ, ενώ προσποιείσαι ότι μετά τη δουλειά πάντα κάτι έχεις κανονίσει. Φυσικά όλοι ξέρουν ότι πας σπίτι.. για ύπνο!