Ο πόλεμος των φύλων τελείωσε

Ο πόλεμος των φύλων τελείωσε

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής βάζει τελεία στη μάχη. Ανδρες και γυναίκες μοιάζουν περισσότερο από ποτέ.
10 Ιουλίου 2012 Βιβή Μωραΐτου
Παραπλήσια μόρφωση, παρόμοιο οικογενειακό background και επαγγελματικές ευκαιρίες. Τελικά, όταν τα δυο φύλλα υιοθετούν κοινούς ρόλους αναπόφευκτα αποκτούν και κοινά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Independent  η αλληλεπίδραση-μεταβολή αφορά στην τυπική συμπεριφορά καθώς μερικά από τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά των δυο φύλων αμβλύνονται εμφανώς.

Η διαπίστωση φτάνει πολύ πιο μακριά από τις εντυπώσεις, που προκαλούσε μια δεκαετία πίσω, η ενυδατωμένη επιδερμίδα ή το αποτριχωμένο στέρνο ενός μετροσέξουαλ αρσενικού. Κι αν παλιότερα ο βαθμός μετροσέξουαλ του συντρόφου μας καθοριζόταν από τη συχνότητα των επιδρομών του στο νεσεσέρ μας, εν έτει 2012 αφορά το οπλοστάσιο των συναισθημάτων μας. Με πρώτη και ισχυρότερη την ικανότητα της ομιλίας-επικοινωνίας. Και η ατάκα «οι άνδρες δεν μιλούν πολύ» από τη θέση του αξιώματος πλέον μεταφέρεται στα θεωρήματα προς απόδειξη. Τα σκληρά αγόρια φοβούνται όλο και λιγότερο να ανοιχτούν και να φανούν πραγματικά ειλικρινείς τόσο μεταξύ τους όσο και με τον ψυχολόγο τους.

Την ίδια στιγμή που οι άνδρες εκδηλώνουν περισσότερο συναίσθημα οι γυναίκες δείχνουν πιο δυνατές. Λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι πλέον είναι αντιμέτωπες με τα ίδια -και μεγαλύτερα- εργασιακά, οικονομικά, οικογενειακά κ.λπ. άγχη και η επιβίωσή τους δεν αφήνει πια πολύ χώρο για υποχωρήσεις και συμπάθεια, αλλά απαιτεί τετράγωνη λογική και διαχείριση κρίσεων.

Ειδικά εν μέσω κρίσης, τα αρσενικά και θηλυκά της παγκοσμίως πληγείσας μεσαίας τάξης πλησιάζουν ακόμα πιο κοντά και απέναντι στα ίδια αντικειμενικά προβλήματα μοιράζονται κοινές αντιδράσεις και συναισθήματα.