Οδηγός για friends with benefits

Οδηγός για friends with benefits

Είναι πιο ασφαλές από ένα one night stand και ίσως λιγότερο complicated από μια σχέση. Ένας sex buddy είναι μία καλή λύση όταν είσαι single.
10 Οκτωβρίου 2016 Μαριάννα ΑλεξίουΈχουν περάσει μήνες από τον τελευταίο σου χωρισμό και εσύ συνεχίζεις να κοιτάζεις φωτογραφίες και να αναπολείς την υπέροχη σχέση σου, ενώ περνάς κάθε βράδυ τρώγοντας παγωτό και βλέποντας Sex and the City, ξαφνικά ανακαλύπτεις πως ένας πολύ καλός σου φίλος μοιάζει απίστευτα με τον Κρίστιαν Γκρέυ, το γυμναστήριο έχει απίστευτα αποτελέσματα πάνω του, και πως μετά από ένα ποτήρι κρασί σε κοιτάζει λίγο πιο πονηρά απ' ότι σε κοιτούσε πριν. Μπορεί να μη του αρέσει να διαβάζει λογοτεχνικά βιβλία και να μη συχνάζει σε wine bars όπως εσύ, αλλά ούτε σε σένα αρέσει το ποδόσφαιρο και η μπίρα. Έχετε όμως την επιθυμία για κάτι κοινό...

Ναι ξέρω, οι φίλες σου θα πουν πως δεν είναι correct. Πως μια τέτοιου είδους (ελεύθερη) σχέση δεν οδηγεί πουθενά και πως ο άντρας θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τα συναισθήματά σου (ναι καλά!). Και ποιος είπε πως μια γυναίκα θέλει πάντα σχέση; (καλά, όλοι). Αν δεν έχει βρεθεί ο κατάλληλος, γιατί να ζορίζεσαι;

Βγαίνεις λοιπόν ραντεβού (το πολύ ένα) με τον sex buddy σου και ανακαλύπτεις πως είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι. Είναι αυτός που θα σε ικανοποιεί' χωρίς περαιτέρω υποχρεώσεις (και δικαιώματα φυσικά!). Επειδή όμως (μεταξύ μας), είμαστε γυναίκες και επομένως και λίγο πιο ευάλωτες συναισθηματικά από τους άνδρες, καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή κάπως τα πράγματα με τον εαυτό μας, ώστε να μην ζητήσουμε ποτέ περισσότερα από εκείνον.

1. Μη μπερδεύεσαι! Η pizza delivery δεν θεωρείται πρόσκληση σε δείπνο. Απλά πεινάσατε! Γι' αυτό μην ονειρεύεσαι ρομαντικά δείπνα με κεριά.

2. Μην περιμένεις κάποια στιγμή η φιλία σας να αναβαθμιστεί. Όταν έρθει η ώρα που θα αισθανθείς κάτι παραπάνω ή που θα ξεκινήσει ένας από τους δύο μια πιο σοβαρή συζήτηση για εσάς, ξανασκέψου το.

3. Προσπάθησε να περνάς λίγες και εποικοδομητικές ώρες μαζί του. Ζήτησέ του να κάνει αυτά που θες, αφού τον διαβεβαιώσεις πως το ίδιο θα κάνεις και εσύ (οι ντροπές να λείπουν).

4. Να φροντίζεις πάντα να παίρνετε προφυλάξεις. Μη δίνεις δικαιώματα. Δεν είναι ο σύντροφός σου.

5. Να του θυμίζεις αρκετά συχνά ότι αυτό που έχετε είναι απλώς μια φιλία γιατί ο συγκεκριμένος άνθρωπος πάντα θα σου είναι περισσότερο χρήσιμος σαν φίλος παρά σαν σύντροφος.