Είμαστε όλοι η Malala

Είμαστε όλοι η Malala

Όλο και περισσότεροι celebrities ενώνουν την φωνή τους με αυτήν της Malala δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη απήχηση στην θαρραλέα πράξη της 14χρονης που τα έβαλε με τους Ταλιμπάν.
19 Οκτωβρίου 2012 Λουκία Λυκίδη


Ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή στο γεμάτο σπίτι των Jolie -Pit. Η Angelina επέλεξε να μιλήσει στα παιδιά της για την θαραλλέα πράξη της 14χρονης Malala που λίγες μέρες πριν πυροβολήθηκε από τους Ταλιμπάν ώστε να πάψει να μιλά για το δικαίωμα των κοριτσιών να πηγαίνουν στο σχολείο. "Ήταν πολύ δύσκολο να καταλάβουν πως κάποιοι άνθρωποι μπορούν να πυροβολήσουν ένα μικρό κορίτσι επειδή διεκδικεί το δικαίωμα του να πάει στο σχολείο" δήλωσε η Angelina. H αντίδραση του οχτάχρονου Pax ήταν να προτείνει να φτιάξουν ένα άγαλμα στην Malala ενώ στο μυαλό της 6χρονης Shiloh δημιουργήθηκαν διάφορες απορίες όπως: είχε το κορίτσι κατοικίδιο; Ποιός θα το φροντίζει; Θα κλαίνε τώρα οι γονείς της; Λίγες μέρες πριν η βασίλισσα της ποπ Madonna αποκάλυψε επί σκηνής ένα τατού με το όνομα της Malala σαν ένδειξη συμπαράστασης στο 14χρονο κορίτσι.  

H νεαρή παλαιστίνια συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Queen Elizabeth στο Μπέρμπινχαμ στο οποίο έχει ανοιχτεί ένας λογαριασμός για βοήθεια και ενίσχυση της ίδιας και της οικογένειας της. Επιπλέον  δύο γυναικείες οργανώσεις -Amina and Women 2gether- οργάνωσαν χθες ολονυκτία σε πλατεία του Μπέρμινχαμ σε ένδειξη συμπαράστασης στην Malala. "Είπε ότι όλες μας θα θέλαμε να πούμε αλλά φοβόμαστε" δήλωσαν γυναίκες που παρευρέθηκαν.

  Η κατάσταση του κοριτσιού παραμένη σταθερή ενώ αντιδρά καλά στην αγωγή της μετά τον σοβαρό τραυματισμό της στο λαιμό και στο κεφάλι και την δύσκολη επέμβαση που ακολούθησε στην οποία οι γιατροί αφαίρεσαν σφαίρα από το κρανίο της. Η Malala δέχτηκε τους πυροβολισμούς στις 9 Οκτωβρίου καθώς επέστρεφε στο σπίτι της με το σχολικό της. Το τελευταίο διάστημα είχε γίνει σύμβολο του δικαιώματος των κοριτσιών στην εκπαίδευση, πράγμα το οποίο επαναλάμβανε συνεχώς μέσα από το blog της.

Η εικόνα ενός μικρού κοριστσιού να τα βάζει με ένα ολόκληρο βίαιο και αναχρονιστικό καθεστώς μας συγκλονίζει αλλά και μας εμπνέει. Πράγματι είμαστε όλοι η Malala.