ΒΙΝΤΕΟ: Οι καλλονές του μετρό ζωντανεύουν μετά από 36 χρόνια

ΒΙΝΤΕΟ: Οι καλλονές του μετρό ζωντανεύουν μετά από 36 χρόνια

Η έκθεση "Meet Miss Subways: New York's Beauty Queens 1941-1976" μας θυμίζει τα άτυπα καλλιστεία του Υπόγειου Σιδηρόδρομου της Νέας Υόρκης με ηρωίδες κορίτσια της διπλανής πόρτας.
01 Νοεμβρίου 2012
Μια φορά κι έναν καιρό, αυτές οι κυρίες που βλέπετε στο βίντεο ήταν οι τοπικές διασημότητες της Νέας Υόρκης.
Με την ψήφο των επιβατών ήταν οι Μις Μετρό κάθε μήνα, τοπικές βασίλισσες ομορφιάς των οποίων τα πρόσωπα στόλιζαν τις επιφάνειες των συρμών από το 1941 έως το 1976.
Και ενώ η πόλη έχει σταματήσει να αναδεικνύει νέες Μις Subways εδώ και 36 χρόνια, οι Νεοϋορκέζοι μπορούν σήμερα να θαυμάζουν τις καλλονές του παρελθόντος σε μια έκθεση φωτογραφίας.
Η Maureen Walsh Rowaldsen είχε ψηφιστεί Miss Subways το 1968.
«Είναι ένα κομμάτι της ιστορίας της Νέας Υόρκης που δεν θα έπρεπε να ξεχαστεί. Όχι επειδή ήμουν μέρος του, αλλά λόγω αυτού που εκπροσωπούσε».

Αυτό που  εκπροσωπούσε  ήταν η πολυπολιτισμικότητα της μητρόπολης με το να παρουσιάζει γυναίκες της εργατικής τάξης διαφορετικών φυλετικών ομάδων.  
Οι κάτοικοι ψήφισαν την πρώτη τους Αφροαμερικανή νικήτρια το 1947 και την πρώτη Ασιάτισσα δύο χρόνια αργότερα.

Πίσω από την έκθεση κρύβεται η φωτογράφος Fiona Gardner η οποία πέρασε πέντε χρόνια προσπαθώντας να εντοπίσει 41 πρώην νικήτριες.

Στην πορεία έμαθε ότι τα άγχη των γυναικών του παρελθόντος δεν διέφεραν και πολύ από αυτά που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

"Πολλές από αυτές τις γυναίκες ήταν επιχειρηματίες.  Άλλες έκαναν πολλές δουλειές ταυτόχρονα και προσπαθούσαν να βρουν τρόπους να συνδυάζουν καριέρα και οικογένεια.

Ο διαγωνισμός άρχισε να φθίνει όταν τα γκράφιτι κάλυπταν τα τραίνα.

Όμως ίσως είναι καιρός, οι καλλονές του μετρό να ξαναγίνουν … «του συρμού».