H πριγκίπισσα του λαού γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 1961 και αν ζούσε σήμερα θα ήταν 58 ετών. Δυστυχώς έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα στους δρόμους του Παρισιού στις 31 Αυγούστου 1997. Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε ο αρραβώνας της με τον πρίγκιπα Κάρολο μέχρι και σήμερα η Diana δεν έπαψε να απασχολεί τον Τύπο. Αυτές είναι μερικές πληροφορίες για εκείνη που πιθανότατα να μην έχετε διαβάσει μέχρι σήμερα:

 Ήταν το τέταρτο από τα πέντε παιδιά της οικογένειάς της.
Η Diana έχει δυο αδερφές τη Sarah (πλέον Lady Sarah McCorquodale) και τη Jane ( πλέον Lady Jane Fellowes ) καθώς και έναν αδερφό τον  Charles Spencer (πλέον the Earl Spencer). Ο δεύτερος αδερφός της  John Spencer πέθανε μόλις μερικές ώρες μετά τη γέννησή του τον Ιανουάριο του 1960.
Οι γονείς της πήραν διαζύγιο όταν εκείνη ήταν επτά ετών. 
Οι γονείς της Diana, Frances Shand Kydd και Edward John Spencer, είχαν έναν προβληματικό γάμο με απιστίες καθώς και σωματική κακοποίηση ο οποίος έληξε όταν εκείνη ήταν ακόμη μικρό κορίτσι.
Η γιαγιά της υπήρξε lady-in-waiting της Βασιλομήτωρος. 
Η γιαγιά της Diana από την πλευρά της μητέρας της, Ruth Roche, υπήρξε προσωπική βοηθός και φίλη της μητέρας της Βασίλισσας Ελισάβετ καθώς και στενή φίλη της ίδιας.
Το όνειρο της ζωής της ήταν να γίνει μπαλαρίνα και το αγαπημένο της group ήταν οι ABBA.
Η Diana ήθελε να γίνει επαγγελματίας χορεύτρια όμως το ύψος της (1.78) ήταν απαγορευτικό για κάτι τέτοιο.
Έγινε και η ίδια “Lady” αφού ο πατέρας της κληρονόμησε τον τίτλο ευγενείας του.
Η Diana Spencer έγινε Lady το 1975 όταν ο πατέρας της κληρονόμησε τον τίτλο Earl Spencer. Μετά το γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο έγινε πριγκίπισσα της Ουαλίας.
Δεν υπήρξε καθόλου καλή μαθήτρια. 
Η Lady Di έκανε μαθήματα στο σπίτι της μέχρι την ηλικία των εννέα ετών και στη συνέχεια πήγε στο Δημοτικό σχολείο. Στη συνέχεια απέτυχε δυο φορές στις εξετάσεις για το Γυμνάσιο με αποτέλεσμα να παρατήσει το σχολείο στην ηλικία των 16 ετών. Οι σπουδές της περιορίστηκαν σε ένα εξάμηνο σπουδών σε κάποιο σχολείο της Ελβετίας.
Δούλεψε ως γκουβερνάντα και βρεφονηπιοκόμος.
Πριν γνωρίσει τον Κάρολο έκανε πολλές δουλειές ανάμεσα στις οποίες ήταν το καθάρισμα, το πλύσιμο και η δημιουργική απασχόληση παιδιών για μόλις 5 δολάρια την ώρα.
Εργάστηκε επίσης σε νηπιαγωγείο του Λονδίνου ως part time δασκάλα. Έτσι λοιπόν έγινε η πρώτη σύζυγος γαλαζοαίματου η οποία είχε εργαστεί στη ζωή της.
O Kάρολος πρώτα έβγαινε ραντεβού με την αδελφή της.
Αυτός ήταν ο τρόπος που γνωρίστηκε το ζευγάρι. Ο Πρίγκιπας Κάρολος έβγαινε με την Sarah στα τέλη των 70s και εκείνη τον σύστησε στη μικρή της αδερφή. Παρόλα αυτά η σχέση τους δε χάλασε ποτέ και έμειναν πολύ στενά συνδεδεμένες μέχρι το τέλος της ζωής της. Η Lady Di είχε πει πως η Sarah είναι το μόνο άτομο που μπορεί να εμπιστευθεί.
Με τον Κάρολο είναι μακρινοί συγγενείς. 
Κι όμως, η Diana με τον Κάρολο είναι 16α ξαδέρφια καθώς και οι δυο είναι απόγονοι του Βασιλιά Ερρίκου του Εβδόμου.
Είχε συναντηθεί με τον Κάρολο μόλις 12 φορές πριν παντρευτούν.
Όταν έγιναν ζευγάρι εκείνη ήταν 19 ετων και εκείνος 32.
Αρνήθηκε να πει τη λέξη “υπακούω” στους γαμήλιους όρκους της. 
Ήταν η πρώτη που έσπασε το πρωτόκολλο καθώς παρέλειψε να πει ότι θα υπακούει το σύζυγό της όπως ορίζουν οι βασιλικοί γαμήλιοι όρκοι. Στη θέση του “υπακούω” είπε πως θα τον αγαπάει θα τον τιμά, θα τον σέβεται και θα στέκεται δίπλα του στην υγεία και στην αρρώστια.
Ήταν η πρώτη Βασιλομήτωρ που γέννησε σε νοσοκομείο.
Η βασιλική παράδοση ήθελε τις γυναίκες να γεννούν στο Παλάτι. Ακόμη και η Ελισάβετ γέννησε όλα της τα παιδιά στο Buckingham. Ο πρίγκιπας William είναι ο πρώτος μονάρχης και μελλοντικός βασιλιάς της Αγγλίας που γεννήθηκε σε μαιευτήριο και συγκεκριμένα στην πτέρυγα Lido του St. Mary’s.
O τάφος της βρίσκεται στο νησί που ανήκει στην οικογένειά της. 
Μετά τον τραγικό της θάνατο σε ηλικία μόλις 36 ετών, την έθαψαν στο νησί που ανήκει στην οικογένεια Spencer εδώ και 500 χρόνια. Λέγεται Althorp Estate και βρίσκεται στο Northampton. Ο τάφος της είναι ένας από τους δέκα πιο δημοφιλείς και τον επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες κόσμου.