Ο Virgil Abloh, γνωστός σχεδιαστής μόδας και artistic director της ανδρικής συλλογής του Louis Vuitton από το Μάρτιο του 2018, μας έχει συνηθίσει σε τολμηρές κινήσεις και προκλητικές επιλογές που αποτελούν συχνά θέμα συζήτησης. Για άλλη μια φορά , λοιπόν, στα πλαίσια της δημιουργίας μίας νέας εμπειρίας αγορών, ο Virgil μας εντυπωσιάζει με τα ψυχεδελικά art installations που δημιούργησε για διάφορα καταστήματα του οίκου ανά τον κόσμο.

πηγή : @virgilabloh

Η ανδρική συλλογή άνοιξη / καλοκαίρι 2019 του Louis Vuitton είναι εμπνευσμένη από το κλασσικό κινηματογραφικό αριστούργημα « Ο Μάγος του Οζ». Τα κομμάτια της συλλογής στολίζονται σα λιβάδια από κόκκινες παπαρούνες, με πινελιές ουράνιου τόξου. Για να γιορτάσει την κυκλοφορία της νέας collection, ο Αbloh σχεδίασε με το δικό του μοναδικό τρόπο ξεχωριστές βιτρίνες σε κάθε κατάστημα, που αποτελούνται από χρωματιστούς ουρανούς και αγρούς λουλουδιών. Ως μέρος της παρέμβασης του, δημιούργησε ένα “γλυπτό” ύψους 12 ορόφων στη γωνία του νέου καταστήματος της του Louis Vuitton στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για μια οπτική ψευδαίσθηση ενός γιγαντιαίου ανδρεικέλου, που έχει σχεδιαστεί για να φαίνεται από ένα ακριβές σημείο από όπου αποκαλύπτεται με τη σωστή προοπτική.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @virgilabloh στις

Ο Abloh μοιράστηκε την εγκατάσταση στο Instagram και ευχαρίστησε την ομάδα του που δουλεύει πυρετωδώς για να την προετοιμάσει. Ταυτόχρονα, δημοσίευσε σχετικά έργα τέχνης τα οποία επέλεξε να τοποθετήσει στην Ιαπωνία και την Κίνα, σχηματίζοντας μία καλλιτεχνική-δημιουργική παγκόσμια σύνδεση.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @virgilabloh στις

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @virgilabloh στις