Για όλους εμάς που περνάμε ώρες στο Netflix η εκπομπή Tidying Up with Marie Kondo είναι η νέα μας εμμονή. Η Kondo επισκέπτεται νοικοκυριά και εφαρμόζοντας τη δική της μοναδική μέθοδο, οργανώνει σπίτια και ζωές, πετώντας έξω οτιδήποτε περιττό. Η τηλεοπτική εκπομπή είναι άκρως απολαυστική, πράγμα που σημαίνει ότι η εφαρμογή τέτοιων μεθόδων στη ζωή μας είναι πιθανότατα ακόμα πιο μεγάλη ικανοποίηση και απόλαυση. Τα παρακάτω βιβλία θα αποτελέσουν σίγουρα έμπνευση για να οργανωθούμε, να ξεκαθαρίσουμε και να δημιουργήσουμε μία πιο ανάλαφρη και ευχάριστη ατμόσφαιρα για τους εαυτούς μας.

Σπίτι σε τάξη – Ζωή σε τάξη: Η μαγεία του να τακτοποιείς, Marie Kondo

Η Marie Kondo, η Γιαπωνέζα ειδική στην οργάνωση και το συμμάζεμα, θα σας βοηθήσει να τακτοποιήσετε τα δωμάτιά σας μια για πάντα με την απλή Μέθοδο KonMari. Θα μεταμορφώσετε το σπίτι σας σε έναν μονίμως τακτοποιημένο χώρο, απαλλαγμένο από την ακαταστασία, με αποτέλεσμα να αλλάξει ολόκληρη η ζωή σας.

Το βιβλίο της χαράς, Dalai Lama, Desmond Tutu, Douglas Abrams

Η οργάνωση στα ντουλάπια και τα συρτάρια σας μπορεί να σας κάνει πιο ευτυχισμένους, αλλά αν χρειαστείτε μια πραγματική βοήθεια ώστε να βρείτε την ευτυχία και στις πιο σκοτεινές περιόδους, αυτό είναι το σωστό βιβλίο. Η συζήτηση μεταξί του Dalai Lama και του Desmond Tutu, δύο πνευματικών ηγετών, θα σας ανοίξει νέους ορίζοντες και θα σας επιτρέψει να αλλάξετε τρόπο σκέψης.

Το βιβλίο του Hygge: Ο δανέζικος τρόπος να ζεις καλά, Meik Wiking

Γιατί η Δανία θεωρείται η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο; Η απάντηση βρίσκεται στο Hygge, δηλαδή στην τέχνη του να δημιουργείς ατμόσφαιρα θαλπωρής, στη ζεστασιά της ψυχής, στο συναίσθημα ευεξίας και εσωτερικής πληρότητας. Με το βιβλίο αυτό θα καταλάβετε το νόημα της έννοιας αυτής αλλά και τους τρόπους για να την προσεγγίσετε.

Atomic Habits: An Easy and Proven Way to Build Good Habits and Break Bad Ones, James Clear

Λένε πως αν θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου πρέπει να προχωρήσεις σε επανάσταση, με μεγάλα, θαρραλέα βήματα. Ο life couch James Clear θα μας μάθει οτι η αλλαγή έρχεται μέσα απο μικρές, απλές συνήθειες που άμα εντάξουμε στη ρουτίνα μας θα την ανανεώσουμε εντελώς.

Goodbye, Things, Sasaki Fumio

O Fumio είναι ένας Ιάπωνας που θέλησε να ξεφύγει από το άγχος και τις ανασφάλειες του και προσπάθησε να το πετύχει μέσα απο το μινιμαλισμό. Στο βιβλίο αυτό περιγράφει την εμπειρία του και αποτελεί έμπνευση για εμάς που θέλουμε να ξεφορτωθουμε περιττά πράγματα, σκέψεις και καταστάσεις.