Οι περισσότεροι από εμάς έχουν ένα καταπληκτικό ταλέντο -είτε λόγω DNA είτε λόγω αυξημένων υποχρεώσεων- να ενεργοποιούνται σχεδόν πάντα την τελευταία στιγμή όταν το εκάστοτε ζήτημα που μας ταλανίζει φτάσει στο απροχώρητο και η λύση επείγει να δοθεί. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στις αρχές του καλοκαιριού. Πρέπει ο υδράργυρος να δείξει 40 βαθμούς Κελσίου για να συνειδητοποιήσουμε ότι το κλιματιστικό μας χρειάζεται συντήρηση ή πώς είναι αναγκαίο να αγοράσουμε ένα καινούργιο, αφού ο… Μαθουσάλας της δροσιάς πνέει τα λοίσθια. Και όταν εν τέλει επιλέξουμε τη συσκευή που μας ταιριάζει, ακριβώς επειδή η πλειοψηφία σκέφτεται με πανομοιότυπο τρόπο, η λίστα αναμονής όσον αφορά στην αγορά και την εγκατάστασή της είναι σαφώς μεγαλύτερη.

Δεδομένου του ότι η ανυπόφορη ζέστη δεν έχει κάνει την εμφάνισή της ακόμη, υπάρχει ευτυχώς ακόμη χρόνος για να «εντοπίσουμε» το κλιματιστικό που είναι λειτουργικό για εμάς και το χώρο για τον οποίο το προορίζουμε και άρα να το παραγγείλουμε χωρίς άγχος. Επειδή όμως η τεχνολογία έχει κάνει άλματα και σε αυτόν τον τομέα, διευρύνοντας σε εντυπωσιακό βαθμό τα χαρακτηριστικά τους, πριν μπεις σε αυτήν τη διαδικασία, ρίξε μια ματιά σε 7 «προσόντα» που καλό θα ήταν να συγκεντρώνει η συσκευή σου ώστε να είναι σύγχρονη, αποτελεσματική και κυρίως ανθεκτική στο χρόνο.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Έξυπνο μάτι (Intelligent Eye)
Πατώντας το μαγικό πλήκτρο «Intelligent Eye», το κλιματιστικό σου εντοπίζει πού βρίσκεσαι μέσα στο χώρο και διοχετεύει τον κλιματιζόμενο αέρα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Η λειτουργία αυτή ισχύει είτε κινείσαι είτε στέκεσαι ακίνητος. Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως αν ανήκεις στην κατηγορία που δε θέλεις η δροσιά να έρχεται προς εσένα απευθείας, ότι δε μπορείς να το ρυθμίσεις να «φυσάει» προς την αντίθετη κατεύθυνση. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι η συσκευή καταλαβαίνει την ανθρώπινη παρουσία στο χώρο και όταν πάψει να την εντοπίζει, τίθεται αυτόματα εκτός λειτουργίας μετά από 30’… για να ενεργοποιηθεί ξανά όταν επιστρέψεις. Και να ξεχάσεις δηλαδή να την κλείσεις, το κάνει αυτή για σένα, εξοικονομώντας ενέργεια και χρήματα από το λογαριασμό ρεύματος.

Λειτουργία SLEEP
Σίγουρα σα λειτουργία σου είναι γνώριμη, όχι μόνο από τις συσκευές κλιματισμού. Η εξέλιξη αυτού του χαρακτηριστικού πλέον δεν έχει να κάνει μόνο με την εξοικονόμηση ενέργειας που προαναφέραμε, αλλά κυρίως με την ποιότητα του ήδη επιβαρυμένου από την καθημερινότητα ύπνου σου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας που οι αυξομειώσεις της θερμοκρασίας είναι μεγάλες, πραγματοποιείται αντιστάθμιση μεταξύ της εσωτερικής και εξωτερικής θερμοκρασίας ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες άνεσης για όνειρα όντως γλυκά.

Επικάλυψη Golden Fin
Ας τα πάρουμε από την αρχή: Η λέξη επικάλυψη δεν αφορά τη στρώση σοκολάτας που έχει το παγωτό των ονείρων σου, ή τουλάχιστον μόνο αυτό. Απλώς στην προκειμένη επειδή μιλάμε για συσκευές κλιματισμού, η αντίστοιχη ονόματι Golden Fin με την αντιδιαβρωτική της δράση προστατεύει τους εναλλάκτες θερμότητας από τον αλμυρό αέρα, τη βροχή και τους άλλους διαβρωτικούς παράγοντες, εμποδίζει την αναπαραγωγή των βακτηρίων και βελτιώνει τη θερμική απόδοση. Ναι, σε περίπτωση που το είχες ξεχάσει, το κλιματιστικό σου δεν είναι μόνο η συσκευή που υπάρχει μέσα στο σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο, αλλά και η μονάδα που τοποθετείται στον εξωτερικό χώρο.

Λειτουργία αφύγρανσης
Σου αρέσει η δροσιά του κλιματιστικού, αλλά υποφέρεις από την υγρασία που κάνει πάρτι, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού; Ευτυχώς, χάρη σε αυτή τη λειτουργία κατά την οποία δίνεται προτεραιότητα στην αφύγρανση του αέρα, θα λύσεις το πρόβλημά σου μια και καλή. Κατά τη διάρκειά της, για μέγιστη απόδοση και αποτελεσματικότητα, η μονάδα λειτουργεί με χαμηλή ταχύτητα ανεμιστήρα και χαμηλές στροφές του συμπιεστή.

Προ-φίλτρο
Όποιος συμπαθεί την αφρικανική σκόνη ας σηκώσει το χέρι του. Επειδή η απάντηση είναι αναμενόμενη και προφανώς δε χρειάζεται η σκόνη να έρχεται από την Αφρική, για να σε ενοχλεί το προ-φίλτρο φροντίζει να συγκρατεί τα μεγαλύτερα σωματίδια που αιωρούνται στον αέρα, απομακρύνοντάς τα από τη ροή του προτού εισέλθουν στην κλιματιστική μονάδα. Παράλληλα, μπλοκάρει την είσοδό τους με τέτοιο τρόπο ώστε η μονάδα και η σερπαντίνα να διατηρούνται καθαρές από ακαθαρσίες και ρύπους, εξασφαλίζοντας έτσι καλύτερη ποιότητα αέρα. Εννοείται πως για τη συντήρησή του, μπορείς εύκολα να το αφαιρέσεις, να το «φρεσκάρεις» με διάλυμα νερού και απορρυπαντικού χωρίς να χάσει την αποτελεσματικότητά του.

Φίλτρο Τριπλής Δράσης (Triple Action)
Τρία διαφορετικά φίλτρα (Negative Ion (Ionizer Filter), Cold Catalyst, Vitamin C) ενώνουν τις «δυνάμεις» τους για να είναι ο αέρας που αναπνέεις πιο ποιοτικός, ενισχυμένος με Βιταμίνη C για την υγεία του δέρματός σου και χωρίς ενοχλητικές κακοσμίες.

Wi-Fi Activated
Με αυτή τη λειτουργία μπορείς να ελέγχεις τη συσκευή σου από όπου και αν βρίσκεσαι, μέσω Internet. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κατεβάσεις την αντίστοιχη δωρεάν εφαρμογή για κινητά (π.χ των κλιματιστικών Carrier λέγεται «Carrier Air Conditioner» που είναι διαθέσιμη για λειτουργικό iOS & Android). Μέσω αυτής μπορείς να προγραμματίζεις, να ενεργοποιείς και να απενεργοποιείς τη συσκευή σου, να αλλάζεις την επιθυμητή θερμοκρασία και την ταχύτητα του ανεμιστήρα κ.α. Ευτυχώς, το Wi-Fi stick βρίσκεται εντός της συσκευασίας του κλιματιστικού και άρα δε χρειάζεται να προμηθευτείς πρόσθετο εξοπλισμό για τη σύνδεσή της στο δίκτυο. Και αν δε σου φτάνει τόση άνεση και θέλεις λίγη ακόμα, έχε υπόψιν σου ότι η εφαρμογή δέχεται και φωνητικές εντολές είτε απευθείας από εσένα είτε από την …Alexa, αν έχεις στο σπίτι το AmazonEcho.

Ειδική προστασία από τις διακυμάνσεις της ηλεκτρικής τάσης
Επίλεξε μια μονάδα που θα μπορεί να λειτουργήσει με ρεύμα τάσης από 168 έως 264V, για να μπορεί να αυτοπροστατευθεί από τυχόν αυξομειώσεις της τάσης του ρεύματος.

Σε περίπτωση που όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά σου φαίνονται εξαιρετικά εξειδικευμένα και θεωρείς απαραίτητη μία χρονοβόρα έρευνα αγοράς για να βρεις μια συσκευή να τα συγκεντρώνει όλα και κυρίως να έχει μία λογική τιμή, δε χρειάζεται να πας μακριά. Το κλιματιστικό Carrier Platinum με ενεργειακή κλάση Α+++ σε ψύξη και θέρμανση, τα συνδυάζει όλα, μαζί με το κύρος που φέρει η εν λόγω εταιρεία από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι και σήμερα.
Τσέκαρέ το εδώ.

Λίγα λόγια για την Carrier
Η Carrier είναι η εταιρεία που ίδρυσε το 1915 ο Willis Carrier, ο εφευρέτης του σύγχρονου κλιματισμού. Βασισμένη σε αυτή την παγκόσμια καινοτομία που άλλαξε τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και διασκεδάζουμε, η εταιρεία δημιουργεί ανελλιπώς από τότε μέχρι και σήμερα νέα προϊόντα οικιακού και επαγγελματικού κλιματισμού, ψύξης και θέρμανσης που ξεχωρίζουν για την αποτελεσματικότητα και την υψηλή τους ποιότητα κατασκευής.
Η Carrier έχει κλιματίσει μεγάλα έργα σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως η Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό, η Όπερα του Σίδνεϋ στην Αυστραλία, η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, το Μουσείο της Ακρόπολης και πολλά… πολλά ακόμα μεγάλα κτίρια, όλα με πολύ διαφορετικές ανάγκες κλιματισμού και ιδιαίτερες τεχνικές απαιτήσεις.
Όμως για την Carrier, το μεγαλύτερο έργο από όλα είναι… η δική σας άνεση! Πού; Πού άλλου παρά στο σημαντικότερο μέρος του κόσμου: στο σπίτι σας!
“Στην Carrier είμαστε μια οικογένεια ανθρώπων που ζούμε στον ίδιο πλανήτη και μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες. Από πάντα και πιο πολύ τώρα, έχουμε μια αποστολή που ορίζει κάθε μας βήμα. Να συμβάλλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε να γίνεται η ατμόσφαιρα του σπιτιού μας πιο οικεία, πιο υγιεινή, πιο ζεστή ή πιο δροσερή, όποιες και αν είναι οι συνθήκες που επικρατούν έξω.” #CarrierYourComfortZone
Τα οικιακά κλιματιστικά Carrier υπερέχουν, όχι μόνο γιατί έχουν δημιουργηθεί από τους ειδικούς του κλιματισμού, αλλά επίσης γιατί:
Παρέχουν εξαιρετικά υψηλές αποδόσεις και επιτυγχάνουν την επιθυμητή θερμοκρασία στο χώρο σας πολύ γρηγορότερα και με τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.
Φέρουν 5 έτη εγγύησης για όλα τα μέρη των κλιματιστικών μονάδων. Απλά και καθαρά, χωρίς κρυφούς όρους.
Περιέχουν φίλτρα καθαρισμού τριπλής δράσης, τα οποία καθαρίζουν και αναζωογονούν τον εσωτερικό αέρα, δημιουργώντας ένα υγιές περιβάλλον για εσάς και την οικογένειά σας.
Διαθέτουν εξελιγμένες λειτουργίες που σας φροντίζουν.
Διαθέτουν υψηλή ποιότητα κατασκευής και εφαρμόζουν τα αυστηρότερα περιβαλλοντολογικά πρότυπα. Αυτό, το υπογράφει και η Eurovent, ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος Ευρωπαϊκός φορέας και μάλιστα για όλη την προϊοντική γκάμα της Carrier.
Και όλα αυτά, η Carrier τα προσφέρει σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές, καθώς η επίτευξη της ιδανικής ατμόσφαιρας στο σπίτι πρέπει να είναι προσιτή σε όλους.
Ανακαλύψτε όλα τα νέα οικιακά κλιματιστικά Carrier στο:
https://ahi-carrier.gr/

Μπορείτε να βρείτε το κλιματιστικό Carrier Platinum σε ένα κατάστημα Κωτσόβολος ή στο kotsovolos.gr

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below