Αν αρέσει στη γάτα σου να σπρώχνει και να τρίβει το πρόσωπό της προς το μέρος σου, ενίοτε και στο δικό σου πρόσωπο, αυτός είναι ένας λόγος για να χαίρεσαι.

Υπάρχουν διάφορες αιτίες για τις οποίες μπαίνουν σε αυτήν τη διαδικασία οι γάτες και ο κυριότερος είναι ότι με αυτόν τον τρόπο σε «χαρακτηρίζουν» ως μέλος της ομάδας τους, ακόμα κι αν η ομάδα έχει μόνο δύο μέλη, εκείνη κι εσένα. Τα συμπαθέστατα κατοικίδια έχουν αδένες γύρω από το στόμα, τα αυτά, το σαγόνι, τα μάγουλα και το μέτωπό τους που παράγουν και εκκρίνουν φερομόνες. Οι φερομόνες για τις γάτες είναι μέσα «χημικής» επικοινωνίας μεταξύ τους, ενώ συνήθως τις χρησιμοποιούν για να (προσδι)ορίσουν το «πεδίο» τους και γενικότερα την περιοχή στην οποία κινούνται και κυριαρχούν εντός ή εκτός σπιτιού.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Οι γάτες μεταξύ τους επίσης, τρίβουν τα πρόσωπά τους ως χαιρετισμό και ενίσχυση του δεσμού που έχουν μεταξύ τους, εν ολίγοις επιβεβαιώνουν ότι είναι φίλοι και όχι εχθροί. Οι εν λόγω φερομόνες μάλιστα, έχουν μία πολύ ιδιαίτερη μυρωδιά που είναι ανιχνεύσιμη από τα τετράποδα.

Τι σημαίνει λοιπόν όταν η γάτα σου «πιέζει» το πρόσωπο και τα μάγουλά της προς εσένα; Πρόκειται για μία κίνηση που δεν κάνει συχνά, ούτε στον οποιονδήποτε. Υποδηλώνει ότι αισθάνεται άνετα μαζί σου, σε αγαπάει και στο δείχνει. Ναι, και πρέπει να ανταποδώσεις.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below