Για πολλά χρόνια η πιο κλασσική και πάντα επιτυχημένη πρόταση στο Interior Design ήταν και παραμένει ο μινιμαλισμός. Μεγάλες άδειες επιφάνειες, λίγα και απαραίτητα έπιπλα, λευκοί τοίχοι και πατώματα, εμφανές μπετόν, μεγάλα παράθυρα και μία αίσθηση ηρεμίας, γαλήνης, πολυτέλειας και class, αποτελούν τη συνταγή της επιτυχίας.

Σήμερα όμως, στο Interior Design, όπως και στη μόδα κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος ο πλουραλισμός, τα έντονα χρώματα και μοτίβα, οι τολμηροί συνδυασμοί και η πολυπλοκότητα. Τα ψυχρά, λευκά εσωτερικά μεταμορφώνονται με χρωματιστούς τοίχους, υφάσματα, δάπεδα, πρωτότυπα έπιπλα και αντικείμενα και γεμίζουν ζωή και δυναμισμό. Οι νέοι designers μας προτείνουν συνδυασμούς και κινήσεις, μικρές ή μεγάλες, που θα αλλάξουν τελείως το χώρο μας και τον τρόπο που τον βιώνουμε.

Για παράδειγμα, η ανερχόμενη designer Nadia Olive Schnack από τη Φινλανδία, παρά τη μινιμαλιστική και αυστηρή αισθητική παράδοση της πατρίδας της, επιλέγει να δουλεύει ριζοσπαστικά με χρώματα και σχήματα που κανείς δεν περιμένει. Η Schnack, μας παροτρύνει να τολμήσουμε και να ψάξουμε τις επιθυμίες, το γούστο και το χώρο μας. «Το να επιλέξεις ένα χρώμα ή ένα εύρημα, όπως ένα vintage καναπέ, ίσως στα μάτια κάποιων ανθρώπων φαίνεται απλό και επιφανειακό, αλλά εγώ το βλέπω ως έναν τρόπο να δημιουργηθεί η σωστή ατμόσφαιρα και να διατηρηθεί ένας ισορροπημένος χώρος για τους ανθρώπους που ζουν ή εργάζονται εκεί καθημερινά», αναφέρει στο επίσημο site της.

Apartment Frederiksberg by Nandia Olive Schnack Πηγή: nadiaoliveschnack.dk

Color Carousel by Nandia Olive Schnack Πηγή: nadiaoliveschnack.dk

Μελετώντας τα project της εντοπίζουμε pastel ή σκούρα χρώματα στους τοίχους, χρήση απρόσμενων μοτίβων και patterns όπως η ασπρόμαυρη σκακιέρα, ιδιαίτερα και ζεστά υλικά όπως το ξύλο. Ξεχωρίζουν όμως και έξυπνες μικρές κινήσεις – έμπνευση για τον καθένα μας, που μεταμορφώνουν τελείως το αποτέλεσμα, όπως τα χρωματιστά βαμμένα σώματα θέρμανσης, τα βελούδινα μαξιλάρια, οι πίνακες ζωγραφικής και τα vintage έπιπλα.

Color Carousel by Nandia Olive Schnack Πηγή: nadiaoliveschnack.dk

Apartment Frederiksberg by Nandia Olive Schnack Πηγή: nadiaoliveschnack.dk

Άλλωστε, η αλλαγή δεν έρχεται μόνο με μεγάλες, θαρραλέες κινήσεις, αλλά μπορεί να επιτευχθεί σταδιακά με μικρές αλλά σημαντικές παρεμβάσεις. Το χρώμα και η ένταση έρχονται στη ζωή μας με ένα νέο αντικείμενο, με ένα έπιπλο, με ένα φυτό ή με ένα ύφασμα. Τα pastel και τα fluo χρώματα, τα floral και τα folk μοτίβα δεν είναι πια απαγορευτικά, αλλά αντιθέτως αποτελούν ότι πιο σύγχρονο. Πιάτα, ποτήρια, φωτιστικά, μαξιλάρια, καθίσματα, βάζα και μικρά αντικείμενα μπορούν να δημιουργήσουν μία νέα οπτική  αντίληψη του χώρου μας.

Πηγή : by-ekobo.com

 

 

Πηγή : www.fschumacher.com