Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της, η ποπ σταρ, που στο παρελθόν είχε επικριθεί επειδή κρατούσε «σιγή ιχθύος» για σημαντικά πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα στις ΗΠΑ, ανέλυσε τους λόγους που την έκαναν να πάρει δημόσια θέση.

«Βασικά οποιοσδήποτε δεν είναι στρέιτ λευκός άνδρας, βλέπει τα δικαιώματά του να χάνονται σιγά σιγά. Δεν είχα συνειδητοποιήσει μέχρι πρόσφατα ότι μπορώ να υπερασπιστώ μια κοινότητα στην οποία δεν ανήκω», είπε χαρακτηριστικά η πετυχημένη τραγουδίστρια σε μεγάλο περιοδικό μόδας.

Στο τελευταίο βίντεο κλιπ της για το κομμάτι You Need to Calm Down, η Swift επιστράτευσε μερικές από τις πιο γνωστές queer celebrities των ΗΠΑ, ενώ συμπεριέλαβε και μια άμεση έκκληση στους φαν της να υπογράψουν ένα αίτημα για τη στήριξη του Νόμου περί Ισότητας, που προστατεύει άτομα της LGBTQ από διακρίσεις στους χώρους εργασίας τους, τα σχολεία και άλλους δημόσιους χώρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση αυτή της Τaylor, αν και επαινέθηκε από κάποιους, προσέλκυσε και επικρίσεις, καθώς πολλοί πιστεύουν ότι μίλησε υπέρ των gay και queer ατόμων ώστε να δημιουργήσει μια ισχυρή βάση φαν από την συγκεκριμένη κοινότητα, όπως π.χ. η Lady Gaga.

Η ίδια ωστόσο υποστηρίζει ότι υποστήριζε πάντα την LGBTQ κοινότητα, αλλά μόλις πρόσφατα κατάλαβε ότι οι θέσεις της δεν ήταν ξεκάθαρες στο ευρύ κοινό, κάτι που «την καταρράκωσε». Έτσι αποφάσισε να μιλήσει καθαρά υπέρ των γκέι και διεμφυλικών ατόμων, τονίζοντας την ανάγκη να προστατευτούν τα δικαιώματά τους.