Το τελευταίο επεισόδιο του GNTM2 προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων και αυτή τη φορά όχι μόνο επειδή οι διαγωνιζόμενες υφίστανται μαρτύρια επιπέδου Ταντάλου για λόγους που έχουν περισσότερο να κάνουν με την τηλεθέαση και λίγο έως καθόλου με τη μόδα – εκτός αν πιστεύει κανείς ότι μέσα στα προσόντα ενός μοντέλου είναι να κρέμεται από κτίρια τριάντα μέτρων σαν τον Σπάιντερμαν, αλλά κάνοντας πασαρέλα, ιδανικά με πολύ μοντέρνα τεχνοτροπία και προς Θεού όχι παλιακά.

Οι αντιδράσεις επίσης δεν είχαν να κάνουν με τον ωραιότατο τρόπο που τους απευθύνονται σαν να είναι έπιπλα, η επειδή όλη η πρεμούρα για το bullying και την πολιτική ορθότητα εξαντλείται στα κόνσεπτ των φωτογραφήσεων καθώς μέσα στο σπίτι κυριαρχεί το δίκαιο της ζούγκλας του φωταγωγού και κανείς δεν ασχολείται. Όχι, αυτή τη φορά ήταν το κόνσεπτ της φωτογράφισης που προκάλεσε ποικίλα όχι και τόσο θετικά σχόλια, με τα κορίτσια να πρέπει να ποζάρουν με εσώρουχα, κάνοντας ντους, παριστάνοντας τις παιδούλες, πάνω σε φορτηγά εν κινήσει, σε κοινή θέα στους δρόμους της Αθήνας.
Το ποια τα κατάφερε καλύτερα, λίγη σημασία έχει. Το ότι χαίρονταν που τους κόρναραν οι περαστικοί οδηγοί όταν βρίσκονταν με τα εσώρουχα στην καρότσα και κάποιες στενοχωριούνταν όταν δεν λάμβαναν αυτή την γκροτέσκα επιβεβαίωση του όχλου που σε έναν φυσιολογικό κόσμο είναι κανονικός, καραμπινάτος εφιάλτης, έκανε εντύπωση και όχι του καλού είδους. Ότι μία κριτής εμψύχωνε την κοπέλα που φωτογραφιζόταν σχεδόν γυμνή μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων, φωνάζοντάς της “δωσ’τα όλα, έχεις τριακόσιους βουλευτές, τι άλλο θες κορίτσι μου;” ήταν μια πολύ κακή στιγμή της κατά τα άλλα συμπαθούς παρουσίας – οι βουλευτές δεν βρίσκονται εκεί που βρίσκονται για να ικανοποιήσουν μια θλιβερή ματαιοδοξία και η Βουλή ως σύμβολο της Δημοκρατίας μάλλον αξίζει να μην τη μειώνουμε σε φόντο φωτογράφισης επίδοξου μοντέλου σε καρότσα.

Τέλος, το να μεταφέρεις σε κεντρικές λεωφόρους ημίγυμνες γυναίκες που πλένονται με τα εσώρουχα πάνω σε φορτηγό μοιάζει με κάτι που δεν είναι πάρα πολύ επιτρεπόμενο από την τροχαία – και αν είναι, ίσως δεν θα έπρεπε, τουλάχιστον όχι με τη λογική που ξηλώνονται οι γιγαντοαφίσες για να μην αποσπούν την προσοχή των οδηγών. Κατανοητή η ανάγκη για πρωτοτυπία, αλλά όχι σε βάρος της καλής, παλιάς, παλιακής αν θέλετε, κοινής λογικής.