Η πρόσφατη εμφάνιση της Σελίν Ντιόν στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι, συζητήθηκε πολύ. Ήταν υπέρκομψη και έμοιαζε να απολαμβάνει το νέο της στάτους ως style icon, οπότε ανέβασε μια φωτογραφία στο Instagram https://www.instagram.com/p/Bs_QIEyA_iK/ και τα τρολ που έχουν έναν κακό λόγο και γνώμη για όλα δεν μπορούσαν να το αφήσουν έτσι. Πολλοί της έγραψαν θετικά σχόλια, αλλά αρκετοί αποφάσισαν ότι είναι καλή ιδέα να της εκφράσουν την ανησυχία τους για το πόσο αδύνατη είναι. Ένας της έγραψε ότι φαίνεται κοκαλιάρα αδύναμη και κουρασμένη, άλλοι ότι προσεύχονται να είναι καλά γιατί δεν φαίνεται υγιής, ενώ μια Ελληνίδα σχολίασε στα ελληνικά ότι έχει γεράσει επειδή έπρεπε κάπως να συνεισφέρει στην εποικοδομητική αυτή διαδικασία.

Όπως όλοι (θα έπρεπε να) ξέρουμε, δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το βάρος των άλλων ανθρώπων και να τους προσφέρουμε την απόφασή μας για το αν είναι πολύ χοντροί ή πολύ αδύνατοι, εκτός αν είμαστε γιατροί και η γνώμη μας έχει ζητηθεί ρητώς και με ραντεβού, ή πάρα πολύ φίλοι και με πρόθεση να βοηθήσουμε και όχι να σφουγγαρίσουμε με την αυτοπεποίθηση της πολύ παχουλής ή πολύ αδύνατης φίλη μας. Δεν είναι και τόσο περίπλοκο στην πραγματικότητα. Πρώτον, δεν ξέρουμε αν κάποιος αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας, δεύτερον δεν μας πέφτει κανένας απολύτως λόγος πώς θα είναι το σώμα μέσα στο οποίο ζει κάποιος άλλος και τρίτον, είναι εξωφρενικά αγενές.

Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι τα ανεπιθύμητα σχόλια προέρχονται από ενδιαφέρον, το να κρίνουμε συνεχώς αρνητικά τα γυναικεία σώματα όταν δεν ανταποκρίνονται στα στάνταρντ που έχει ο καθένας περί ομορφιάς και υγείας λέγεται body shaming και είναι μάστιγα, όχι άκακη κριτική και κουβέντα να γίνεται. Ευτυχώς κάτω από τη φωτογραφία της Ντιόν τα σχόλια των αγροίκων αυτόκλητων εκτιμητών βάρους ήταν λιγότερα από τα θετικά και μη επικριτικά. Η ίδια πάντως απάντησε σχετικά στη Sun πως της αρέσει πώς είναι, θέλει να νιώθει δυνατή, όμορφη, θηλυκή και σέξι και δεν πρόκειται να το συζητήσει, προσθέτοντας απλώς “αν σας αρέσει, εκεί θα είμαι, αν όχι, αφήστε με ήσυχη”.