Κάπου στην πόλη, λειτουργεί ένα γραφείο κηδειών διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Είναι οι Τελεταί Μπούκουρα, που με το αστείρευτο μαύρο χιούμορ τους κερδίζουν ολοένα και περισσότερους φίλους τόσο ανάμεσα στους ζωντανούς όσο και στους πεθαμένους.

Ο Άλκης Μπούκουρας, ιδιοκτήτης, ξέρει καλύτερα από τον καθένα, πως η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι μίζερη, πόσο μάλλον ο θάνατος, που είναι αιώνιος.

Είναι το πιο διάσημο γραφείο τελετών στη χώρα με έντονη παρουσία στα social media, μαύρο χιούμορ και δική του ραδιοφωνική εκπομπή.

Αν ακόμη δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή σας το γραφείο τελετών Μπούκουρας, τότε αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να το γνωρίσετε. Άλλωστε, αυτή, είναι η μόνη επιχείρηση που όλοι ανεξαιρέτως θα επισκεφθούμε κάποια στιγμή στη ζωή μας, ζωντανοί ή νεκροί.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε στο κοινό ότι το γραφείο τελετών Μπούκουρα είναι υπαρκτή επιχείρηση και δραστηριοποιείται πράγματι ως γραφείο τελετών. Σωστά;

Όλα είναι αληθινά. Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την επιχείρηση ΕΔΩ

Οι πελάτες που απευθύνονται στο γραφείο σας γνωρίζουν τη δημοσιότητα που έχει αποκτήσει μέσω των social media αλλά και το είδος της;

Μερικοί ναι και μερικοί όχι. Παρόλα αυθά, δεν πιστεύω πως η δημοσιότητα είναι η λέξη που μας περιγράφει. Έχουμε φίλους και μάλιστα πολύ καλούς, μα όχι “φανς”.

Πιστεύεις ότι το χιούμορ είναι το όπλο να αντιμετωπίσει κάνεις ακόμη και την πιο δύσκολη στιγμή, αυτή του θανάτου;

Πιστεύω ότι το χιούμορ είναι ένα εργαλείον που και να το`χεις θα πρέπει να ξέρεις που, πως και πότε να το χρησιμοποιήσεις.

Kατά καιρούς λανσάρεις προϊόντα που διαφημίζουν το γραφείο κηδειών σας όπως πετσέτες θαλάσσης σε σχήμα φέρετρου. Πως τα εμπνέεσαι και πως αντιδρά ο κόσμος όταν τα βλέπει; Υπάρχουν στ αλήθεια άνθρωποι που ξαπλώνουν στην παραλία πάνω σε μια τέτοια πετσέτα;

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχουν συνάνθρωποί μας που όντως το κορμί τους απολαμβάνει την επαφή με τη μαύρη φερετροπετσέτα μας. Ή κοιτάζει το ΜοιΡολόι για να δει την ώραν. Δεν είναι όμως “διαφημιστικά”. Αλλιώς θα βγάζαμε και αναπτήρες όπως μέχρι τώρα γνωρίζει ο άμεσα ενδιαφερόμενος πελάτης. Εμείς μένουμε στην Ιδέαν και εν τέλει αυτή προωθούμε. Οι προαναφερθέντες φίλοι μας την ασπάζονται και αυτό είναι η μεγαλύτερη τιμή όλων.

Πες μας λίγα λόγια για εσένα .Ποιος είναι ο Άλκης Μπούκουρας; Τι του αρέσει, πως διασκεδάζει, πως συμπεριφέρεται ως επαγγελματίας;

Είμαι απλός λαϊκός άνθρωπος μόνο που έπεσα σε έναν λάκκο με οστά όταν ήμουν μικρός. Κουβαλάω αρκετά από τότες. Με διασκεδάζει και με χαλαρώνει η ίδια μου η εργασία στη οποία συμπεριφέρομαι σα καλός, στοργικός σύζυγος. Αφού μόλις μπαίνω στο Γραφείον (αν τύχει να φύγω πρώτα) φωνασκώ “honey I`m home!”. Αυτά τα αμερικάνικα είναι κατάλοιπα από το φεγγάρι που έκανα στο Μπρονξ, στα τέλη των 70s. Πέραν αυτών μου αρέσει πολύ η συνομιλία με τους πελάτες. Και δη με τους μόνιμους.

Ποιο είναι το πιο παράδοξο περιστατικό που σου έχει συμβεί πάνω στη δουλειά και πως το αντιμετώπισες;

Από τα πιο παράδοξα ήταν αυτό που συνέβη πρόσφατα. Μπήκα σε έναν φέρετρον για ποιοτικό έλεγχο και κλείσθηκα μέσα. Το αντιμετώπισα με έναν ωραίο υπνάκο.

Οι συνάδελφοί σου πώς αντιμετωπίζουν τον τρόπο με τον οποίο έχεις κάνει αισθητή την παρουσία σου στο χώρο;

Υπάρχουν συνάδελφοι που γουσθάρουν την παρουσία μου στον χώρο αλλά και συνάδελφοι που γουσθάρουν την απουσία μου στο χώρο. Εμείς όλους τους αγαπούμε και σαφώς… τους περιμένουμε.

Σε έχει προσεγγίσει ποτέ κάποιος νεκρόφιλος και αν ναι, πώς τον αντιμετώπισες;

Ναι. Και τον αντιμετώπισα όπως θα του άρεσε. Ψυχρά.

Τελικά, να ζει κανείς η να μη ζει;

Να κάνει ό,τι θέλει. Εμείς εδώ θα`μασθε.