Όποιος δεν πέρασε την τελευταία εβδομάδα στο φεγγάρι, μάλλον έχει ακούσει για το ξέσπασμα της Τραϊάνας Ανανία όταν ο διεθνής ποδοσφαιριστής Κυριάκος Παπαδόπουλος είχε το θράσος να της στείλει μήνυμα στο instagram. Η φράση που πυροδότησε το σουρεαλιστικό δριμύ κατηγορώ της ηθοποιού περί σεξουαλικής παρενόχλησης, σεξισμού και άλλων εξαιρετικά σοβαρών ζητημάτων, ήταν ένα εμπρηστικό “Καλημέρα, τι κάνεις εσύ;”. Καθότι άγνωστοι μεταξύ τους, η Τραϊάνα Ανανία σοκαρίστηκε από την άνεση του ενικού και προέβη στη γνωστή καταγγελία που στα πιο κωμικά φιλάρεσκα σημεία έγραφε με οργισμένα κεφαλαία “ποιος είσαι εσύ λοιπόν που θα μου μιλήσεις με οικειότητα χωρίς να με ξέρεις και με ποιο δικαίωμα φαντασιώνεσαι την συνέχεια με το μυαλό σου; Το “τι κάνεις” έχει πρόθεση που είναι ευδιάκριτη”.

Η ιστορία θα ήταν απλώς κωμική αν δεν ήταν εξοργιστική για όσους παίρνουν στα σοβαρά την σεξουαλική παρενόχληση και τον καθημερινό σεξισμό που υφίστανται άπειρες γυναίκες. Η ίδια η Τραϊάνα Ανανία δήλωσε πως έχει πέσει πολλάκις θύμα και των δύο, οπότε ίσως θα όφειλε να γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ υπαρκτού περιστατικού που σηκώνει καταγγελία και τιμωρία και ενδεχόμενου, άτσαλου ίσως, φλερτ, που υπό νορμάλ συνθήκες δεν επιφέρει ποινή με πίσσα και πούπουλα. Η σύγχυση των δύο μόνο κακό κάνει στις γυναίκες – θύματα που τόσο σθεναρά μοιάζει να υπερασπίζεται. Αν και δεν κάνει πολύ καλή δουλειά, ιδίως όταν κλείνει το κάπως ανερμάτιστο μανιφέστο της απειλώντας ότι είναι στην 28η ημέρα και “νέα αιματηρή γιορτή θα ξεπλύνει τα πάντα”, γεγονός που πρέπει να κάνει τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να αισθάνεται πολύ τυχερός, στην τοποθεσία οπουδήποτε μακριά από την αιματηρή γιορτή.
Το twitter έστησε γλέντι, πολλοί δημοσιογράφοι της άσκησαν κριτική, οπότε πολύ λογικά, η ηθοποιός τα έβαλε με τα media. Το γεγονός ότι επιχείρησε (ανεπιτυχώς όπως έδειξε η ιστορία) να κρεμάσει επωνύμως στα μανταλάκια έναν ποδοσφαιριστή που της έστειλε μια καλημέρα στον ενικό και όχι όλους αυτούς που ενδεχομένως όντως την παρενόχλησαν ή δεν την σεβάστηκαν στο παρελθόν όμως δεν είναι λεπτομέρεια. Κατανοητό το ξέσπασμα συσσωρευμένης απογοήτευσης, αλλά δεν θέλουν όλοι να γίνουν σάκοι του μποξ επειδή έπεσαν στο δρόμο σου την ατυχή στιγμή όπου σου τελείωσε η υπομονή με εκείνους που πραγματικά φταίνε.

Και όχι, τα τσιφτετέλια της στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου και οι σέξι εμφανίσεις της δεν έχουν καθόλου να κάνουν με την υπόθεση, και κακώς αναφέρονται στο σχολιασμό του συγκεκριμένου περιστατικού. Η αισθητική του καθ’ ενός είναι προσωπική και δεν ποινικοποιείται. Όπως ακριβώς δεν απαγορεύονται οι καλημέρες, ακόμα και στον ενικό, σε όποια μέρα του κύκλου της κι αν βρίσκεται η παραλήπτρια.