Οι νέες τάσεις στο μακιγιάζ για την Άνοιξη 2019, υποδεικνύουν λάμψη, επιστροφή στο ρομαντισμό και μια ισορροπία ανάμεσα στην corporate σκληρότητα και τη σαγήνη της αθωότητας. Έντονες εναλλαγές από δυναμικούς χρωματισμούς, glam λάμψεις και απλότητα που τελικά αποδεικνύεται τολμηρή προβάλλοντας την αλήθεια της. Αν θα έπρεπε να ονοματίσουμε ένα μόνο χρώμα ως αυτό που θα άξιζε να επενδύσουμε την επόμενη σεζόν, αυτό είναι το ροζ και για τις πιο τολμηρές, το φούξια. Το χρώμα που ως τώρα είχε συνδεθεί περισσότερο με τη φυσική αθωότητα των χειλιών και τη νεανική φρεσκάδα των ζυγωματικών, τώρα πρωταγωνιστεί στην πιο δυναμική εκδοχή του και στολίζει μάτια και βλεφαρίδες με τον πιο αναπάντεχο τρόπο. Η επιδερμίδα παραμένει δροσερή και φυσική, περιποιημένη και ενυδατωμένη, χωρίς περιττό βάρος αλλά με ιδιαίτερες γυαλάδες που φωτίζουν όλη την εμφάνισή μας. Δείτε παρακάτω, τις πιο ενδιαφέρουσες τάσεις στο μακιγιάζ για την άνοιξη 2019, όπως παρουσιάστηκαν στα catwalks και εμπνευστείτε για τις εμφανίσεις σας.

1.Φούξια βλεφαρίδες

Τα βλέφαρά μας γεμίζουν με χρώμα και μάλιστα φλογερό, pop φούξια. Ακόμη και αν έχουμε δει ξανά χρώμα στις βλεφαρίδες, αυτή τη φορά η τάση θέλει φούξια, το οποίο μάλιστα αναδεικνύει πολύ τα πράσινα αλλά και τα μελί μάτια. Η τάση συμπληρώνεται με διάφανη λαμπερή επιδερμίδα και ένα ακόμη trend: ελαφρώς χρωματισμένα ροζ χείλη στο κέντρο, με προσεκτικά σβησμένο περίγραμμα δύνοντας ένα “καθαρό” αποτέλεσμα με έμφαση στα μάτια.

Ulla Johnson, Spring 2019

2.Holographic textures

To Holographic makeup δίνει ένα αέρινο, εξωπραγματικά λαμπερό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σας. Ενώ η τάση ξεκίνησε από πέρισι, από ότι φαίνεται την άνοιξη 2019 εδραιώνεται και ενσωματώνεται σε πολλά από τα makeup looks μας. Το ολογραφικό, δηλαδή το ιριδίζον φινίρισμα, έρχεται να αγαπήσει τα ζυγωματικά μας, την εσωτερική γωνία των ματιών μας καθώς και το τόξο των χειλιών μας παραπέμποντας σε υπάρξεις των παραμυθιών.

Area, Spring 2019

3. Blurred Cherry Lips

Τα κερασένια χείλη παραμένουν και την επόμενη άνοιξη, μόνο που αυτή τη φορά γίνονται λίγο πιο ζουμερά στην όψη με ένα trick που τα δείχνει πιο σαρκώδη: Το περιποιημένο περίγραμμα σβήνεται προσεκτικά προς τα μέσα, δίνοντας έμφαση στο κέντρο των χειλιών μας και όχι τόσο στις άκρες τους. Αυτή η τεχνική, δείχνει ελαφρώς ακαθόριστο το πραγματικό τους σχήμα, κάτι που τα βοηθά να δείχνουν ελαφρώς πιο μεγάλα και παράλληλα σαν μόλις να φάγατε μια ζουμερή χούφτα κεράσια.

Lela Rose, Spring 2019

4.Golden Smokey

Το smokey μακιγιάζ γίνεται σε χρυσοκαφέ τόνους, ενώ σε αυτό προστίθεται και μεταλλικό φινίρισμα. Το χρυσό χρώμα κυριαρχεί σε κάθε λεπτομέρεια του look, από την εσωτερική γωνία μέχρι τα ζυγωματικά, ενώ τα χείλη παραμένουν σε φυσικούς τόνους. Το βλέμμα γίνεται άκρως σαγηνευτικό αλλά η μάσκαρα προτιμάται σε καφέ τόνους.

Tom Ford, Spring 2019

5.Color Blocking

To color blocking περνάει από τα ρούχα και στο μακιγιάζ. Αναπάντεχοι συνδυασμοί με έντονες αποχρώσεις από συγγενικές χρωματικές παλέτες, τονίζουν μάτια και χείλη ταυτόχρονα εξυμνώντας την άνοιξη και τα χρώματά της. Τα λουλούδια βρίσκουν τη θέση τους στα μαλλιά μας ενώ  το ρουζ τονίζει ζυγωματικά με δυναμισμό. Αυτό το makeup look θέλει ιδιαίτερη προσοχή και για να πετύχει το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται όλα να βρίσκονται την υπερβολή τους, διαφορετικά το αποτέλεσμα χάνει τον statement χαρακτήρα του και περνάει στην παλαιομοδίτικη μεριά.

Rodarte, Spring 2019

6. Foil Lips

Τα χείλη γεμίζουν glitter αλλά σε πιο φυσικές αποχρώσεις και όχι τόσο διαστημικές. Με προσεγμένο περίγραμμα και layering όλων των κατάλληλων προϊόντων που θα δημιουργήσουν και θα διατηρήσουν μετέπειτα αυτό το look στα χείλη, το σίγουρο είναι ότι το βλέμμα παραμένει ανέγγιχτο. Το look δημιουργείται με ένα συνδυασμό προϊόντων που περιέχουν λάμψεις, για άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Jeremy Scott, Spring 2019

7. Έντονα χείλη και μάγουλα

Τα χείλη βάφονται έντονα κοραλλί και κόκκινα ενώ τα μάγουλα τονίζονται με ροζ και ροδακινί αποχρώσεις. Το βλέμμα παραμένει πεντακάθαρο με ελάχιστη μάσκαρα σε φυσικούς τόνους, δίνοντας έμφαση μόνο στο κάτω μέρος του προσώπου. Τα μάτια φωτίζονται μόνο από κάτω, αναδεικνύοντας την επιδερμίδα αψεγάδιαστη και δροσερή.

Hellesy, Spring 2019

8. Χρυσές αποχρώσεις

Τα μάτια στολίζονται με χρυσό χρώμα σε διάφορες υφές. Από glitter μέχρι κρεμώδη προϊόντα, το σίγουρο είναι πως το έντονο χρυσό χρώμα είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της σεζόν. Σε ομοιόρφο ή ακαθόριστο σχήμα, το χρυσό εμφανίζεται από τις πιο έντονες κίτρινες αποχρώσεις του ως τις ελαφρώς πρασινωπές. Η επιδερμίδα παραμένει λαμπερή χωρίς έντονο contouring και ρουζ.

Kate Spade, Spring 2019

8. Galaxy eyes

Το glitter τοποθετείται με τρόπο που δημιουργεί ένα πιο φουτουριστικό αποτέλεσμα στα μάτια. Bold, μεγαλειώδες και έντονο, δεν αποκλείεται να δούμε την τάση και σε ombre χρωματικό αποτέλεσμα. Το υπόλοιπο πρόσωπο παραμένει απολύτως φυσικό και ανέγγιχτο. Καθαρή επιδερμίδα, χωρίς έντονα ζυγωματικά και απολύτως φυσικά χείλη, είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να υιοθετήσετε αυτό το look.

Tadashi Shoji, Spring 2019

9. Creative

Αυτή η σεζόν σας καλεί να αναδείξετε τον makeup artist που κρύβετε μέσα σας. Με όπλο σας το πινέλο ματιών, την άνοιξη 2019 στο μακιγιάζ όλα επιτρέπονται. Έντονοι συνδυασμοί σε άνω και κάτω βλέφαρο, συνθέτουν ένα ενδιαφέρον μακιγιάζ σαν να είστε εσείς η επόμενη influencer. Ενώ φυσικά αυτό look δεν χρειάζεται να το υιοθετήσετε την υπερβολή του, μπορεί να αποδειχθεί ένα απολύτως stylish και σαγηνευτικό eye look με τους σωστά ισορροπημένους συνδυασμούς.

Anna Sui, Spring 2019

10. No-makeup, makeup

Το φυσικό μακιγιάζ παραμένει σταθερά στις τάσεις που αναδεικνύουν το δυναμισμό της σύγχρονης γυναίκας μέσα από την απλότητα και το ρομαντισμό της. Η επιδερμίδα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και μένει απλή και περιποιημένη με δροσερές νεανικές λάμψεις να δίνουν ένα φρέσκο τόνο στο αποτέλεσμα. Τα χείλη μένουν φυσικά και τα μάτια τονίζονται πολύ ελαφριά μαζί με τα ζυγωματικά.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below