Λούσιμο, στέγνωμα, χτένισμα, styling.. υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά στάδια από τα οποία περνούν τα μαλλιά σου καθημερινά και ο τρόπος που τα χειρίζεσαι σε αυτά μπορεί να τα βλάψει. Κάποιες συνήθειές σου σίγουρα γνωρίζεις πως δεν είναι οι καλύτερες (βλ. το να χρησιμοποιείς πρέσα ισιώματος καθημερινά), κάποιες άλλες όμως ίσως δεν φαντάζεσαι πόσο κακό κάνουν στα μαλλιά σου.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις top 5 κακές συνήθειες που έχουν οι περισσότερες γυναίκες και καταστρέφουν τα μαλλιά τους χωρίς να το καταλαβαίνουν.

Μην λούζεσαι τόσο συχνά

Σίγουρα το έχεις ακούσει ξανά και όχι άδικα. Το πολύ συχνό λούσιμο αφαιρεί τα φυσικά έλαια από την τρίχα, τα οποία την ενυδατώνουν και την προστατεύουν. Ο οργανισμός για να εξισορροπήσει την απώλεια, παράγει ακόμα περισσότερο σμήγμα, γεγονός που θα κάνει τα μαλλιά σου ακόμα πιο λιπαρά. Αν για παράδειγμα λούζεσαι κάθε μέρα, προσπάθησε να το κάνεις μέρα παρά μέρα στο εξής.

Dry Shampoo Cherry, Batiste 

Εφαρμόζεις το conditioner σε μαλλιά που στάζουν

Ίσως έχεις παρατηρήσει πως στα κομμωτήρια οι επαγγελματίες στύβουν απαλά τα μαλλιά πριν εφαρμόσουν το conditioner ή τη μάσκα. Αν τα μαλλιά σου στάζουν, το νερό θα απομακρύνει μέρος της ποσότητας που απλώνεις, χάνοντας έτσι πολύτιμα θρεπτικά και ενυδατικά συστατικά, οπότε ακολούθησε το παράδειγμά τους.

Elvive Extraordinary Oil Coconut Mask,  L’Oréal Paris

Στραγγίζεις τα μαλλιά σου με την πετσέτα

Τα μαλλιά είναι πολύ πιο ευαίσθητα όταν είναι βρεγμένα και το τρίψιμο στην πετσέτα μετά το λούσιμο μπορεί να προκαλέσει φθορά. Επένδυσε σε μία απαλή, microfiber πετσέτα και απλώς τύλιξε σε αυτή τα μαλλιά σου για να απορροφηθεί το νερό.

Χτενίζεις τα μαλλιά σου βρεγμένα

Όπως αναφέραμε παραπάνω, η τρίχα είναι πολύ ευαίσθητη όταν είναι βρεγμένη, οπότε το να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου γρήγορα δεν είναι καλή ιδέα. Προτίμησε μία χτένα με αραιά δόντια για να αποφύγεις το σπάσιμο και ξεκίνα ξεμπερδεύοντας τα μαλλιά σου σιγά σιγά από κάτω προς τα πάνω.

Detangling Comb, The Body Shop

Στεγνώνεις τα μαλλιά σου με το σεσουάρ στην υψηλή σκάλα

Η πιο υψηλή σκάλα στο σεσουάρ υπάρχει για ένα λόγο: για να στεγνώνει πολύ γρήγορα τα μαλλιά. Παρόλα αυτά, η τόσο υψηλή θερμοκρασία θα προκαλέσει φθορά, φριζάρισμα και ψαλίδα. Δεν είναι τυχαίο που οι επαγγελματίες στεγνώνουν για αρκετή ώρα τα μαλλιά σου στο κομμωτήριο στη μεσαία σκάλα.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below