Η τριχόπτωση είναι ένα πρόβληµα που δεν απασχολεί µόνο τους άνδρες. Η γυναικεία τριχόπτωση, η λεπτή αδύναµη τρίχα και η αραίωση των µαλλιών δεν είναι ακριβώς το ίδιο, αλλά έχουν σίγουρα κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Ορµονικές διαταραχές, αυστηρές δίαιτες, έντονο στρες, κάποια αντισυλληπτικά καθώς και η εµµηνόπαυση µπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση.Η φυσιολογική καθηµερινή απώλεια τριχών είναι από 50 έως 80.Oταν αυτός ο αριθµός αυξάνεται, ο κύκλος της ζωής της τρίχας µειώνεται και τα µαλλιά γίνονται αδύναµα και αραιά, αντιλαµβανόµαστε ότι πρόκειται για ένα πρόβληµα που χρειάζεται δραστική και συστηµατική φροντίδα.

Ξεκινάµε µε τα απλά. Αποφεύγουµε ό,τι µπορεί να προκαλέσει έξτρα φθορές στην τρίχα, όπως είναι το έντονο βούρτσισµα, τα εργαλεία θερµότητας καθώς και τα χτενίσµατα µε σφιχτά πιασµένα τα µαλλιά. Εξοπλιζόµαστε µε τα εξειδικευµένα σαµπουάν κατά της τριχόπτωσης ή συνθέσεις που ενδυναµώνουν την τρίχα και δεν ξεχνάµε στο λούσιµο να απλώνουµε το σαµπουάν σε όλο το τριχωτό και να µην το βάζουµε ένα σηµείο όπως κάνουµε συνήθως.

Εκτός από το λούσιµο, δίνουµε προσοχή στον τρόπο που εφαρµόζουµε τις ειδικές λοσιόν που δρουν κατά της τριχόπτωσης, µε τις οποίες καλό είναι να κάνουµε µασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για λίγα λεπτά έτσι ώστε να τονώσουµε τη µικροκυκλοφορία της περιοχής. Ιδιαίτερα αποτελεσµατικά είναι και τα συµπληρώµατα διατροφής που συνήθως περιέχουν βιταµίνες (Α, C και E), βιοτίνη, λιπαράοξέα και συνένζυµο Q10. Επίσης, αποφεύγουµε το έντονο styling και χρησιµοποιούµε πολύτιµα έλαια θρέψης που ενυδατώνουν και αναζωογονούν την τρίχα.

Μάσκα ολικής επανόρθωσης, Tol Velvet Total Repair Hair Mask, Pharmasept

Συµπλήρωµα διατροφής µε εκχύλισµα ginseng, βιοτίνη, βιταµίνες C, E και Β6, Luxurious Vita Fix Beauty from Within, InterMed

Συµπληρώµατα διατροφής για το δέρµα, τα νύχια και τα µαλλιά, Skin, Nails and Hair, Solgar

Συµπληρώµατα διατροφής µε αντιοξειδωτικά και βιταµίνη E, Hair, Skin & Nails, Nature’s Plus

Ορός νύχτας κατά της τριχόπτωσης, Hair Loss Night Serum, Apivita

Ξηρόλάδι µε φυτικά έλαια και βιταµίνες, Panthenol Extra Dry Oil, Medisei

Συµπλήρωµα διατροφής για δυνατά µαλλιά, Phytophanere, Phyto

Ελαιοθρέψηςγια τα µαλλιά µε ελαιόλαδο, έλαιοargan, λάδι καλέντουλας, Precious Hair Oil, Messinian Spa

Σαµπουάν κατά της τριχόπτωσης, Hair Force Shampoo, Frezyderm