Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθάρισες τα πινέλα σου; Αν δυσκολεύεσαι να θυμηθείς την απάντηση, συνέχισε να διαβάζεις αυτό το άρθρο. Τα πινέλα μας πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα αν η τρίχα τους είναι συνθετική, και σίγουρα δύο με τρεις αν είναι φυσική. Πολύ πιθανό να σκέφτεσαι ότι δεν έχεις χρόνο να μπεις σε αυτή την διαδικασία και να περιμένεις τουλάχιστον οχτώ ώρες να στεγνώσουν. Ακολουθούν κάποιες συνέπειες που μπορεί να έχει η χρήση βρώμικων πινέλων για το δέρμα σου, μήπως το ξανασκεφτείς.

Αρχικά, αν αναρωτιέσαι γιατί ενώ υπερπροσπαθείς για μία καθαρή επιδερμίδα συνεχίζεις να εμφανίζεις τακτικά σπυράκια, η απάντηση μάλλον βρίσκεται στην συχνότητα πλυσίματος των πινέλων σου, ειδικά αυτών που χρησιμοποιείς για την εφαρμογή του foundation. Τα νεκρά κύτταρα, τα έλαια του προσώπου μας και οι στρώσεις foundation πάνω στα πινέλα μας, τα καθιστούν εστίες μικροβίων που μπορούν να ευθύνονται για την έξαρση της ακμής μας.

The Powder-Brush, LA MER

Επίσης, η μη καθαρή επιδερμίδα επιταχύνει την εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης στην επιδερμίδα μας. Αν και δεν υπάρχουν κλινικές μελέτες που να το επιβεβαιώνουν αυτό, η χρήση πινέλων που έχουν πάνω τους μικρόβια και βακτήρια μπορεί να συμβάλει στην εμφάνιση ελεύθερων ριζών και στην μείωση της παραγωγής του κολλαγόνου και της ελαστίνης, παράγοντες που ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση.

Τώρα που γνωρίζεις όλες τις βλαβερές συνέπειες που μπορεί να έχει η παραμέληση του πλυσίματος των πινέλων σου, παρακάτω σου παρουσιάζουμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για καθαρά πινέλα και καθαρή επιδερμίδα.

Πλύσιμο

Ξεκίνα με πλύσιμο στο χέρι, χρησιμοποιώντας ένα αντιβακτηριδιακό σαπούνι και χλιαρό νερό. Βρέξε τις τρίχες του πινέλου σου, βούτηξε το σε ένα μπολ με σαπούνι και τρίψε καλά με τα δάχτυλα σου, προκειμένου να απομακρύνεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα προϊόντος μπορείς.

Swirl

Ξέπλυνε το πινέλο σου και είσαι έτοιμη. Ωστόσο, αν δεν έχεις χρόνο υπάρχουν κάποιες συσκευές που επιταχύνουν το πλύσιμο των πινέλων σου. Μία πλαστική επιφάνεια με μικρά δοντάκια μπορεί να μειώσει σημαντικά τον χρόνο καθαρισμού των πινέλων σου όπως και η συσκευή θαύμα, που στριφογυρίζει το πινέλο σου μέσα στο μπολ με το σαπούνι και στην συνέχεια το περιστρέφει στον αέρα για να στεγνώσει μέσα σε δευτερόλεπτα.

Lock-it Edge Concealer Brush, KVD BEAUTY

Πλύσιμο – ξανά –

Αν παρατηρήσεις ότι έχουν μείνει κατάλοιπα προϊόντος μπορείς να επαναλάβεις την διαδικασία, μέχρις ότου το πινέλο να είναι πεντακάθαρο και έτοιμο για την επόμενη χρήση.

159S Duo Fibre Blush Brush,
MAC

Στέγνωμα

Μετά το πλύσιμο ακολουθεί το στέγνωμα. Φρόντισε να απλώσεις τα πινέλα οριζόντια το ένα δίπλα στο άλλο πάνω σε μία πετσέτα, προκειμένου να μην έρθει το νερό σε επαφή με την κόλλα ή την ξύλινη βάση του πινέλου.

Το συστηματικό καθάρισμα των πινέλων σου θα επιφέρει οφέλη τόσο στο δέρμα σου, όσο και στην υγεία των πινέλων, προσφέροντάς τους μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Blurring Foundation Brush, Smashbox

Extra tip: Μην ξεχνάς το πλύσιμο και των beauty blenders σου. Τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ συγκεντρώνουν ακόμη μεγαλύτερη ποσότητα προϊόντος στο εσωτερικό τους, αποτελώντας μεγαλύτερη εστία μικροβίων.

Bio Pure, beautyblender

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below