Ξυπνάς το πρωί, πηγαίνεις στο μπάνιο και αντικρίζεις ένα τεράστιο σπυράκι στο πρόσωπο. Αυτός δεν είναι σίγουρα ο πιο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσει καλά η ημέρα! Εκτός από αισθητικό πρόβλημα, η παρουσία του συχνά μπορεί να συνοδεύεται από επίμονο πόνο, να προκαλεί κοκκίνισμα στην περιοχή, ενώ υπάρχει κίνδυνος αν δεν το φροντίσεις σωστά, να μολυνθείς.

Παρά το γεγονός, ότι το σπυράκι έχει εμφανιστεί για κάποιο λόγο που μπορεί να μην είναι συγκεκριμένος, μιας και υπάρχουν πολλοί παράγοντες οι οποίοι το πυροδοτούν, όπως η κακή υγιεινή, η ακμή, η κακή διατροφή, η ηλικία, οι περιβαλλοντικοί ρύποι, η ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι το δεδομένο διάστημα, αλλά και διάφορα βακτήρια, ένα είναι σίγουρο: πρέπει να «κόψεις» τη συνήθεια να το πειράζεις.

Η Dr. Pimple Popper έχει το κατάλληλο τρικ:

Σύμφωνα με την ειδικό, για να σταματήσει η αυτόματη κίνηση των χεριών που μετά μανίας προσπαθούν να «σπάσουν» κάθε σπυράκι στο πρόσωπο, θα πρέπει είτε να καλύπτεις το σημείο με μικρό επίδεσμο είτε να εφαρμόζεις τοπικά ένα spot treatment, μια θεραπεία κατά της ακμής. Αυτά θα σου υπενθυμίζουν κάθε φορά που θα ξεχνιέσαι, ότι απαγορεύεται να αγγίξεις το σημείο.

Το συγκεκριμένο beauty τρικ μπορεί να εφαρμοστεί τόσο τις ώρες που περνάς στο σπίτι, όσο και όταν βρίσκεσαι έξω και φοράς προστατευτική μάσκα (ειδικά αν το σπυράκι έχει εμφανιστεί στην περιοχή που καλύπτει η μάσκα).

Τέλος, μην ξεχνάς να ακολουθείς πιστά την skincare ρουτίνα σου και τον κανόνα “less is more” για να μην επιβαρύνεις το δέρμα.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below