Αν έπρεπε να χωρίσουμε τις γυναίκες σε κατηγορίες σύμφωνα με το άρωμά τους, τότε μάλλον θα το κάναμε ως εξής: εκείνες που φορούν ένα άρωμα σε όλη τους τη ζωή και εκείνες που θέλουν να μυρίζουν διαφορετικά κάθε σεζόν ή ακόμα και κάθε μέρα.

Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις όμως, σίγουρα θες το άρωμά σου να έχει μεγάλη διάρκεια και να μην «εξαφανίζεται» μετά από λίγη ώρα. Κάποια είναι πιο δυνατά από άλλα και διαρκούν αρκετά με ένα μόνο ψέκασμα. Κάποια θέλουν μία μικρή «βοήθεια» και εμείς θα σου την δώσουμε.

Αρχικά να σου πούμε πως τα φρουτώδη και φλοράλ αρώματα διαρκούν λιγότερο από τα ξυλώδη και τα πικάντικα, οπότε αν δεν θες διάρκεια χωρίς κόπο, τα δεύτερα είναι αυτά που χρειάζεσαι. Αν όμως σου αρέσουν αυτά της πρώτης κατηγορίας, καλό θα είναι να τα ψεκάζεις στα σημεία του σώματος που υπάρχει παλμός (εσωτερικό των καρπών και στα πλάγια του λαιμού), αλλά και σε σημεία όπως τον αφαλό και το εσωτερικό των γονάτων.

Courtesy
1Candy Kiss Eau De Parfum
Prada

Φλοράλ άρωμα με νότες από musk, απόσταγμα πορτοκαλιού και βανίλια.

Courtesy
2Wood Sage & Sea Salt Cologne
Jo Malone London

Ένα άρωμα που δίνει την αίσθηση του φρέσκου αέρα και μυρωδιάς από θαλασσινό αλάτι, σε συνδυασμό με την ξυλώδη γήινη αίσθηση του φασκόμηλου.

Courtesy
3Fleur de Peau Eau De Parfum
Diptyque

Ένα ελαφρύ, πουδρένιο άρωμα με βασικό συστατικό το musk.

Ένα tip που σίγουρα θα σε βοηθήσει είναι να προμηθευτείς την αντίστοιχη κρέμα σώματος του αρώματος που αγαπάς και να τα φοράς συνδυαστικά για μεγαλύτερη ένταση και διάρκεια. Αν δεν θέλεις, απόφυγε έστω τις κρέμες με διαφορετικό, έντονο άρωμα, καθώς έτσι θα «μπερδέψεις» τις μυρωδιές.

Τέλος, φύλασσε τα αρώματά σου σε ένα σκοτεινό και δροσερό μέρος και φρόντιζε πάντα να κλείνεις καλά τα καπάκια τους, καθώς ο αέρας μπορεί να αλλοιώσει τη σύνθεσή τους και κατ’ επέκταση τη διάρκεια και ένταση της μυρωδιάς.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below