Τι ακριβώς είναι
Η ρετινόλη είναι η ενεργή µορφή της βιταµίνης Α που απορροφάται από τον οργανισµό µας και µετατρέπεται σε ρετινοϊκό οξύ.Αυτό µε τη σειρά του αυξάνει την ανανέωση των κυττάρων, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, µειώνει τις δυσχρωµίες και κρατά το δέρµα ενυδατωµένο και λαµπερό.Εχει απολεπιστική δράση και είναι ένα από τα πιο αποτελεσµατικά αντιγηραντικά συστατικά, ενώ είναι εντυπωσιακά τα οφέλη του για τις επιδερµίδες µε ακµή.

Κατάλληλη για
Η ρετινόλη ενδείκνυται για κάθε τύπο επιδερµίδας.Παρ’ όλα αυτά καλό είναι να ξεκινάµε τη σταδιακή της χρήση εναλλάσσοντάς την µε ένα άλλο προϊόν φροντίδας που χρησιµοποιούµε καθώς µπορεί να προκαλέσει κάποιονερεθισµό. Ή σε περίπτωση που έχουµε ευαίσθητη επιδερµίδα, να προτιµήσουµε κάποιο προϊόν ειδικό για αυτόν τον τύπο. Αποφεύγουµε τη χρήση της την περίοδο εγκυµοσύνης και θηλασµού.

Χρειάζεται προσοχή
Πρόκειται για ένα ασταθές συστατικό που όταν έρθει σε επαφή µε το φως ή τον αέρα οξειδώνεται. Οι ειδικές συσκευασίες προστατεύουν το περιεχόµενο, ενώ από εµάς χρειάζεται προσοχή στην ηµεροµηνία λήξης από τη στιγµή που θα ανοίξουµε το σωληνάριο ή το µπουκάλι.

Οδηγίες χρήσης
Συνήθως συνιστάται η νυχτερινή χρήση της ρετινόλης για να συνδυαστεί µε τους ρυθµούς λειτουργίας των φυσικών µηχανισµών επανόρθωσης της επιδερµίδας κατά τη διάρκεια του ύπνου. Παρ’ όλα αυτά δεν απαγορεύεται η πρωινή της χρήση, αρκεί να συνοδεύεται από αντηλιακό υψηλής προστασίας το οποίο να ανανεώνεται µέσα στηνηµέρα. Καλό είναι να κοιτάµε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης κάθε προϊόντος.

Μια λύση για κάθε ηλικία
Μπορεί να είναι διάσηµη για τη δράση της ενάντια στις ρυτίδες, η ρετινόλη όµως κρύβει οφέλη για κάθε ηλικία. Απελευθερώνει τους πόρους από νεκρά κύτταρα, αποµακρύνει ρύπους και περιττό σµήγµα στις νεανικές επιδερµίδες, ενώ δρα και ενάντια στη φωτογήρανση (δυσχρωµίες, κηλίδεςκ.ά.) που δεν εξαρτάται από την ηλικία.

Ταιριάζει µε
Αν συνδυαστεί η ρετινόλη µε αντιοξειδωτικά συστατικά όπως η βιταµίνη C ή µε ενυδατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, η δράση της είναι ακόµα πιο αποτελεσµατική.

Ορατά αποτελέσµατα
Ενα από τα µεγαλύτερα ατού της ρετινόλης είναι η άµεση αποτελεσµατικότητά της και τα ορατά της οφέλη. Για να φανούν όµως οι ευεργετικές τις ιδιότητες στο φουλ χρειάζεται έξι µήνες.

Οι επιλογες µας

Βραδινό συµπύκνωµα διόρθωσης µε ρετινόλη, 0.2% Retinol Correcting Night Concentrate, Lancôme

Συνδυασµός ρετινόλης µε ένα σύµπλεγµα πεπτιδίων που επανορθώνει τις φθορές της επιδερµίδας, Cellular Power Charge Night, La Prairie

Τονωτική λοσιόν µε ρετινόλη για ανανέωση και λάµψη, Retinol Tonic, Pixi (sephora)

Νυχτερινή θεραπεία µε ρετινόλη, Retinol 0,3, Skinceuticals

Σύνθεση µε καθαρή ρετινόλη και ρετινόλη προοδευτικής απελευθέρωσης ιδανική και για ευαίσθητες επιδερµίδες, Redermic R, La Roche Posay

Αντιρυτιδική κρέµα µε ρετιναλδεΰδη Ysthéal Emuslion Antirides, Avène

Κρέµα νύχτας µε βιταµίνη Α και Ε, Night Force A+E, Frezyderm

Αεροστεγείς κάψουλες για το πρόσωπο και τα µάτια µε βοτανικής εκχύλισης ρετινόλη, Ideal Resource Youth Retinol Oil Concentrate, Darphin