Η εστίαση άνοιξε, το lockdown έληξε και εσύ σκέφτεσαι που θα πας και τι θα κάνεις σήμερα αλλά και τους επόμενους μήνες. Το ίδιο κι εμείς. Ό,τι κι αν αποφασίσεις όμως, υπάρχει κάτι που θα πρέπει να είναι μαζί σου κάθε στιγμή της ημέρας, είτε ο ήλιος καίει, είτε έχει συννεφιά.

Μιλάμε φυσικά για το αντηλιακό, το οποίο θα πρέπει να γίνει ο καλύτερος σου φίλος, αν δεν είναι ήδη. Για να σας φέρουμε “πιο κοντά”, συγκεντρώσαμε παρακάτω τρία facts για τα αντηλιακά που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζεις. Ήξερες ότι…

… τα αντηλιακά λήγουν;

Όλες οι συσκευασίες αναγράφουν την ημερομηνία λήξης του αντηλιακού ή τη διάρκεια ζωής του σε μήνες από το άνοιγμα. Μετά το πέρας του χρόνου, ο δείκτης προστασίας SPF μειώνεται δραματικά και δεν σε προστατεύει όσο νομίζεις. Οι αλλαγές στο χρώμα και στην υφή του αντηλιακού αποτελούν ακόμα ενδείξεις πως πρέπει να προμηθευτείς καινούργιο.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below
… ότι υπάρχει συγκεκριμένη ποσότητα που πρέπει να απλώνεις στο σώμα και το πρόσωπο σου;
Για να είσαι προστατευμένη από τον δείκτη SPF στο 100% θα πρέπει να εφαρμόζεις ποσότητα ίση με ένα κουταλάκι του γλυκού στο πρόσωπο και τον λαιμό και με ένα ποτηράκι για σφηνάκι στο σώμα. Η ίδια ποσότητα θα πρέπει να εφαρμόζεται κάθε φορά που ανανεώνεις το αντηλιακό σου.
… για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία πρέπει να επιλέγεις αντηλιακά ευρέως φάσματος;
Οι ακτίνες UVA είναι εκείνες που ευθύνονται για τη φωτογήρανση, ενώ οι UVB προκαλούν τα εγκαύματα. Για να είσαι προστατευμένη και από τις δύο θα πρέπει να επιλέγεις αντηλιακά που καλύπτουν και τις δύο ανάγκες. Στη συσκευασία θα δεις να αναγράφεται η ένδειξη ευρέως φάσματος ή broad spectrum.