Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, το κόκκινο κραγιόν είναι πάντα η σωστή κίνηση. Όλες οι stars που έγιναν είδωλα για το στυλ τους, η Rita Hayworth, η Marilyn Monroe, η Audrey Hepburn και η Liz Taylor, για να αναφέρουμε μερικές, είχαν σαν όπλο τους το κόκκινο κραγιόν.

Αλλά και πολλές ακόμη δυναμικές κυρίες της ιστορίας έκαναν το κόκκινο κραγιόν beauty symbol. Η Βασίλισσα Βικτορία πίστευε ότι το κόκκινο κραγιόν ήταν τοπ δικό της «μαγικό όπλο» με το οποίο μπορούσε να νικήσει ακόμα και τον θάνατο. Η πρώτη Πρώτη Κυρία της Αμερικής, Martha Washington, έφτιαχνε το δικό της κόκκινο κραγιόν με συνταγή που περιλάμβανε λαρδί χοίρου, ρίζα αλκανού και σταφίδες. Η Elizabeth Arden μοίραζε το Μάρτιο του 1912 στη Νέας Υόρκης αντί για feuille volanteσ κόκκινα κραγιόν στις γυναίκες  που αγωνίζονταν για δικαιώματα ψήφου. Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, το κόκκινο κραγιόν έγινε όντως  επαναστατικό, καθώς ο Hitler το μισούσε και οι γυναίκες το φορούσαν ως ένδειξη αντίστασης.

Το θέμα με το κόκκινο κραγιόν είναι ότι υπάρχει μια λεπτή (κόκκινη) γραμμή μεταξύ του τέλειου και του αδιάφορου. Εάν είναι πολύ slick και glossy, το αποτέλεσμα είναι μάλλον υπερβολικό. Εάν είναι πάρα πολύ ματ, μπορεί το στόμα  να δείξει γερασμένο και άτονο. Το σωστό κόκκινο είναι τολμηρό, φωτεινό και μακράς διάρκειας, με βελούδινο ματ φινίρισμα που δεν αφήνει ποτέ σημάδι στο φλιτζάνι του καφέ σας.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα τέλειο κόκκινο κραγιόν για κάθε γυναίκα και θα σας βοηθήσουμε να το βρείτε.

Retro Matte Lipstick, Ruby Wook / MAC Cosmetics

Πρόκειται για ένα λαμπερό κόκκινο με μια τάση προς το μπλε που έχει φορεθεί πιο πολύ από κάθε άλλο κραγιόν. Το καταπληκτικό με το Ruby Woo είναι ότι ταιριάζει σε κάθε τόνο δέρματος και όλες οι stars το λατρεύουν.

Matte Lipstick, Russian Red / MAC Cosmetics

Το κραγιόν αυτό δημιουργήθηκε το 1990 για την Blonde Ambition Tour της Madonna και αποτελεί την καλύτερη επιλογή για ένα πιο “χειμωνιάτικο” κόκκινο. Δεν χρειάζεται άλλες συστάσεις.

Rouge velouté sans transfert, 01 Always Red / Sephora

Το υγρό κραγιόν αυτό μας κέρδισε με την υφή του. Απαλό, βελούδινο, κρεμώδες κατά την εφαρμογή υπόσχεται να μείνει άθικτο για ώρες. Το κόκκινο χρώμα του θυμίζει γιορτές και glamorous διάθεση.

Super Stay Matte Ink Heroine / Maybelline

Το κραγιόν αυτό θα σας κερδίσει με το οβάλ πινέλο του που προσφέρει φοβερή εφαρμογή και με την διάρκεια του που είναι πραγματικά μεγάλη. Για το λόγο αυτό το προτιμούν χορευτές και performers, μιας και δεν φεύγει με τίποτα από τη θέση του.

Rouge Dior 999 / Christian Dior

To iconic κραγιόν λέγεται ότι φορέθηκε στην πρώτη επίδειξη του Dior το 1947. Άρα, κανένα κόκκινο δεν θα είναι ποτέ τόσο θρυλικό όσο αυτό.

Stunna Lip Paint Uncensored / Fenty Beauty

Εμπιστευόμαστε την Rihanna τυφλά για να μας προσφέρει ένα πραγματικά sexy κόκκινο κραγιόν. Η soft matte υφή του είναι ενυδατική και ευχάριστη, ενώ το αποτέλεσμα σίγουρα τραβά τα βλέμματα όλων στα χείλη σας.