Από το Δημήτρη Πώποτα και την Άρια Καλύβα

Iσως είναι ένα από τα από τα καυτά love stories των τελευταίων μηνών. Ο έρωτας της Ελένης Χατζίδου με τον προσωπικό της γυμναστή και πρωταθλητή στο κανόε καγιάκ κρύβει μια απίστευτη ιστορία που διαδραματίστηκε ακριβώς πριν από πέντε χρόνια σε ένα από τα πιο γνωστά κλαμπ της Αθήνας. Ενα αιματηρό σκηνικό με πρωταγωνιστή γόνο γνωστής οικογενείας ο οποίος πυροβόλησε τον Ετεοκλή Παύλου πάνω σε ένα θερμό επεισόδιο και έστειλε τον νεαρό πίσω από τα κάγκελα της φυλακής και τον 23χρονο τότε γυμναστή για καιρό στην Εντατική να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Και τα κατάφερε. Πάλεψε σαν το λιοντάρι για να ζήσει, όμως οι γιατροί δεν μπόρεσαν να του σώσουν το πόδι. Οι δύο σφαίρες που καρφώθηκαν στο σώμα του έκαναν ανεπανόρθωτη ζημιά και χρειάστηκε να ακρωτηριάσουν το δεξί άκρο αλλάζοντας για πάντα τη ζωή του αθλητή…

Το περιστατικό σημειώθηκε σε κλαμπ του Παγκρατίου και ο 22χρονος τότε δράστης παραλίγο να γίνει δολοφόνος, αφού πυροβόλησε με πιστόλι Zastava και τραυμάτισε σοβαρά τον Ετεοκλή Παύλου που εργαζόταν ως πορτιέρης.

Η Αστυνομία αναφέρει ότι αφορμή για να ξεκινήσει το θερμό επεισόδιο που κατέληξε στο πιστολίδι ήταν η κόντρα μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Οι καταθέσεις των πρωταγωνιστών, όμως, δεν αναφέρουν πουθενά για οπαδικές διαφορές, αν και οι πέντε από τους δέκα συλληφθέντες ήταν οργανωμένοι στο κλαμπ του Παναθηναϊκού στου Ζωγράφου, ενώ στο «Σιδεράδικο» συχνάζουν πολλοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι όλο το σκηνικό έγινε μπροστά στα μάτια τεσσάρων αστυνομικών της Αμεσης Δράσης που έφτασαν στο σημείο με δύο περιπολικά πριν από τους πυροβολισμούς, αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι γιατί, όπως αναφέρει στην κατάθεσή του ένας από αυτούς: «Εμείς βλέποντας απέξω ότι στο εσωτερικό του μαγαζιού ήταν πάνω από 50-60 άτομα προτιμήσαμε να μην μπούμε μόνοι μας, αλλά να καλέσουμε ενισχύσεις»…

Χαρακτήρας δυνατός και αποφασισμένος να ξεπερνά τα εμπόδια και να προχωρά μπροστά, ο Ετεοκλής Παύλου ήρθε αντιμέτωπος με τους προσωπικούς του δαίμονες, πάλεψε και κατάφερε να τους νικήσει. Δεν το έβαλε κάτω, βρήκε τη δύναμη και μετά την αποθεραπεία συνέχισε κανονικά να γυμνάζεται. Το φετινό καλοκαίρι μια γνωριμία που εξελίχθηκε σε θυελλώδη έρωτα έγινε κύριο θέμα στα πηγαδάκια της εγχώριας showbiz. Η survivor Ελένη Χατζίδου και ο κατά δέκα χρόνια νεότερος σύντροφός της ζούνε τον έρωτά τους, ανεβάζοντας καυτές φωτογραφίες στο Instagram. Εναν χρόνο μετά τον χωρισμό της από τον ποδοσφαιριστή Αρη Σοϊλέδη, η τραγουδίστρια Ελένη Χατζίδου πλέει σε πελάγη ευτυχίας, κάτι που δεν κρύβεται…

Πρωταθλητής στη ζωή και το κανόε καγιάκ

Ο Ετεοκλής Παύλου είναι ιδιαίτερα γνωστός και δυνατός αθλητής και ήδη προετοιμάζεται για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020. Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν την προσωπική του ιστορία και το άγριο σκηνικό που είχε ως αποτέλεσμα ο πρωταθλητής Ελλάδας να χάσει το δεξί του πόδι. Ο ίδιος σε συνεντεύξεις του δηλώνει ευλογημένος που ο Θεός τού έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, την οποία σκοπεύει να αξιοποιήσει στο έπακρο. Βασικός του στόχος να διακριθεί σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο στο άθλημα του κανόε καγιάκ και να σηκώσει την ελληνική σημαία στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Στις αρχές του καλοκαιριού ο 28χρονος γυμναστής (τελειόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο Αθηνών) αναλαμβάνει personal trainer της Ελένης Χατζίδου. Το ειδύλλιο δεν άργησε να φουντώσει, και μάλιστα, όπως λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, η σχέση τους είναι ιδιαίτερα δυνατή και σοβαρή.

Το αιματηρό σκηνικό στο «Σιδεράδικο»

Τι συνέβη όμως εκείνο το βράδυ στο κλαμπ του Παγκρατίου που άλλαξε για πάντα τη ζωή του Ετεοκλή Παύλου; Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε για το αιματηρό συμβάν της 14ης Οκτωβρίου του 2013, πρωταγωνιστής ήταν νεαρός πρωταθλητής Ευρώπης και φοιτητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, ο τότε 22χρονος Σ. Λ. Κλασική περίπτωση παιδιού που γεννήθηκε και μεγάλωσε στα νότια προάστια μέσα σε μια σχετικά ευκατάστατη οικογένεια. Τρίτος γιος της οικογένειας, από πιτσιρίκος ακολούθησε τα χνάρια των αδελφών του ξεκινώντας το άθλημα της επιλογής του. Στα 18 του έγινε πρωταθλητής Ευρώπης, γεγονός που του επέτρεψε να εισαχθεί χωρίς εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Μετά την κατάκτηση της κορυφής, αποσύρθηκε και δεν αγωνίστηκε ποτέ ξανά, αποφασίζοντας να αφοσιωθεί στις σπουδές και την οικογενειακή επιχείρηση.

Εκείνη την εποχή καθημερινά ο νεαρός δούλευε πολλές ώρες σε ψαροταβέρνα των νοτίων προαστίων, ενώ άρχισε να πηγαίνει με τους φίλους του στο γήπεδο για να παρακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα, τον Παναθηναϊκό, χωρίς όμως να είναι οργανωμένος σε κάποιον σύνδεσμο. Αλλωστε όλη η οικογένεια είναι γνωστή για τα «πράσινα» ποδοσφαιρικά της φρονήματα. Στο γήπεδο γνώρισε κάποια από τα πρόσωπα που τα ξημερώματα εκείνης της Κυριακής διασκέδαζαν στο «Σιδεράδικο», ένα γνωστό κλαμπ της πόλης που μάζευε πολύ κόσμο και συνήθιζε να παίζει ελληνική μουσική.

Οπως προκύπτει από τις καταθέσεις αλλά και το διαβιβαστικό της Ασφάλειας, οι συλληφθέντες δεν πήγαν όλοι μαζί στο μπαρ της Υμηττού, αφού οι πρώτοι της παρέας πήγαν γύρω στις 4 και τελευταίος ο ίδιος λίγα λεπτά πριν από το αιματηρό σκηνικό. «Κατά τις 4 το πρωί, πήγα μαζί με τον αδελφό μου στο ‘‘Σιδεράδικο’’ στο Παγκράτι. Εκεί καθίσαμε μαζί με δύο κοπέλες και κάποια στιγμή είδα δύο μπράβους του μαγαζιού να μπαίνουν μέσα και να μιλάνε σε μια παρέα του μαγαζιού με άγριο ύφος. Εγώ δεν έδωσα σημασία και συνέχισα να διασκεδάζω με την παρέα μου. Μετά από κάνα μισάωρο μπήκαν μέσα στο μαγαζί πολλοί μπράβοι και άρχισαν να σπρώχνουν τα άτομα που μιλούσαν και πριν, αλλά και κάποιους που ήταν κοντά σε αυτούς. Μέσα σε αυτούς ήταν και ο αδελφός μου», λέει στην κατάθεσή του ένα από τα άτομα που ήταν στην παρέα του.

Οπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας, στις 6.15 το πρωί της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου του 2013 ενημερώθηκε η Αμεση Δράση για τη συμπλοκή στο «Σιδεράδικο». Οταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί, «υπάλληλος του καταστήματος τους ενημέρωσε ότι εντός βρίσκονται περίπου δέκα με δεκαπέντε φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, που -σύμφωνα πάντα με τον ίδιο- επρόκειτο να διαπληκτιστούν με κάποιους φιλάθλους του Ολυμπιακού, επίσης θαμώνες του καταστήματος».

Ο δράστης ήταν στην τελευταία παρέα που μπήκε στο μαγαζί αρκετά λεπτά μετά τις 5 το πρωί. Η κατάσταση ήταν έκρυθμη… Μία από τις κοπέλες που μπήκαν στο μαγαζί μαζί με τον Σ. Λ. στην κατάθεσή της αναφέρει: «Μπήκαμε στο μαγαζί που είχε πολύ κόσμο, προχωρήσαμε μέχρι το βάθος και καθίσαμε σε ένα σταντ. Τότε είδα μπροστά μου ένα άτομο που το ξέρω φατσικώς και γνωρίζω ότι είναι από την Αλβανία και τον λένε Νίκο να μιλάει ήρεμα με έναν μπράβο και τον υπεύθυνο του καταστήματος. Απ’ ό,τι είχα καταλάβει από το ύφος τους, μάλλον νωρίτερα είχε προκληθεί κάποιο θέμα με κάποιο παιδί από την παρέα και αυτός μπήκε στη μέση για να τα βρούνε. Μετά από δέκα λεπτά είδα δεκαπέντε με είκοσι άτομα με κοστούμια, που όλοι έμοιαζαν με μπράβους, να πλησιάζουν την παρέα του Νίκου, να μαζεύουν ένα παιδί και στη συνέχεια τους υπόλοιπους. Επικράτησε ένα χάος και ο περισσότερος κόσμος είχε βγει έξω».

Αυτή ήταν η στιγμή που ο Σ. Λ. πάτησε δύο φορές τη σκανδάλη του Zastava και τραυμάτισε σοβαρά τον νεαρό πορτιέρη Ετεοκλή Παύλου. Ο άτυχος υπάλληλος είχε φτάσει εκεί λίγα λεπτά νωρίτερα, από τον Βοτανικό, όπου βρίσκεται το άλλο κατάστημα με την ίδια επωνυμία. Ο δράστης αμέσως μετά το περιστατικό εξαφανίστηκε. Πέντε ημέρες μετά πήγε και παραδόθηκε.

Ο σύντροφος πλέον της Ελένης Χατζίδου μπήκε στο χειρουργείο και στη συνέχεια έμεινε για μεγάλο διάστημα στην Εντατική. Αρχικά ήταν σε καταστολή, με τους γιατρούς να δίνουν πραγματική μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή. Η μητέρα και οι συγγενείς του πέρασαν ώρες ατέλειωτες έξω από την Εντατική, ώσπου ο Ετεοκλής κατάφερε να κερδίσει τη μάχη και να βγει νικητής. Η ζωή του όμως θα άλλαζε για πάντα, αφού οι γιατροί προκειμένου να τον σώσουν αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το πόδι του…

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below