Πριν από λίγες μέρες η Jessica Biel παραβρέθηκε σε μία συγκέντρωση κατά του νόμο SB 276, του νόμου που έχει ως στόχο να μειώσει τον αριθμό των ανθρώπων που δεν εμβολιάζονται. Βρέθηκε λοιπόν στο πλευρό του Robert F. Kennedy, ο οποίος είναι κατά των εμβολιασμών και διαμαρτυρήθηκε κατά του νόμου αυτού με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σειρά αντιδράσεων καθώς πολλοί θεωρούν την στάση της λάθος και απερίσκεπτη.

Πολλοί celebrities κατά καιρούς έχουν τοποθετηθεί κατά των εμβολιασμών και ανάμεσα τους οι Kristin Cavallari, Jim Carrey, Jenny McCarthy και η Kat Von D. Αυτή τη φορά όμως η κίνηση της Jessica Biel δέχθηκε σκληρή κριτική από την κοινή γνώμη και η ηθοποιός αναγκάστηκε να απαντήσει και να ξεκαθαρίσει τη θέση της.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσίευσε ένα κείμενο στο οποίο έγραψε: «Αυτή τη βδομάδα πήγα στο Σακραμέντο για να μιλήσω για έναν νόμο που πρόκειται να περάσει στην Καλιφόρνια. Δεν είμαι κατά των εμβολιασμών – θεωρώ ότι τα παιδιά πρέπει να εμβολιάζονται αλλά υποστηρίζω και το δικαίωμα των οικογενειών να ενημερώνονται και να αποφασίζουν για τα παιδιά τους πάντα μαζί με το γιατρό τους. Ο λόγος που έχω αμφιβολίες για το νόμο αυτό είναι γιατί αποκλείει τις εξαιρέσεις. Κάποιοι αγαπημένοι μου φίλοι έχουν ένα παιδί με μία ιδιαίτερη πάθηση και δεν πρέπει να εμβολιαστεί και σε περίπτωση που ο νόμος περάσει θα είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν παρόλο που νοιάζονται για το παιδί τους και δεν θα το ήθελαν. Για αυτό και ήμουν εκεί να παλέψω κατά του νόμου. Όχι επειδή δεν πιστεύω στα εμβόλια αλλά επειδή πιστεύω πως οι γιατροί και οι γονείς πρέπει να έχουν την ελευθερία να αποφασίσουν τι είναι καλύτερο. Σας παροτρύνω να διαβάσετε περισσότερο για το θέμα. Ευχαριστώ όλους όσους συνάντησα αυτή την εβδομάδα και ήταν δίπλα μου σε αυτή την απόφαση».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

This week I went to Sacramento to talk to legislators in California about a proposed bill. I am not against vaccinations — I support children getting vaccinations and I also support families having the right to make educated medical decisions for their children alongside their physicians. My concern with #SB276 is solely regarding medical exemptions. My dearest friends have a child with a medical condition that warrants an exemption from vaccinations, and should this bill pass, it would greatly affect their family’s ability to care for their child in this state. That’s why I spoke to legislators and argued against this bill. Not because I don’t believe in vaccinations, but because I believe in giving doctors and the families they treat the ability to decide what’s best for their patients and the ability to provide that treatment. I encourage everyone to read more on this issue and to learn about the intricacies of #SB276. Thank you to everyone who met with me this week to engage in this important discussion!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jessica Biel (@jessicabiel) στις