Ποιος μπορεί να ξεχάσει την τοποθέτηση του Σωτήρη Τσαφούλια λίγο μετά την έναρξη του ελληνικού #metoo; Ο σκηνοθέτης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Dot του ΣΚΑΪ και στους Νάντια Μπουλέ και Μίνωα Θεοχάρη και σήμερα έχουμε να μιλάμε γι’ ακόμη μια εύστοχη προσέγγιση σε ένα θέμα που μας απασχόλησε αρκετά. αυτό της εκδικητικής πορνογραφίας. Το πρόσωπο πίσω από την ταινία και τη σειρά Έτερος Εγώ, που σκηνοθετεί αυτή τη περίοδο την παράσταση Αινιγματικές Παραλλαγές στο θέατρο, μιλώντας στους παρουσιαστές της εκπομπής, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ζήτημα του revenge porn, εξηγώντας πώς προσπάθησε να «οχυρώσει» τις κόρες του απέναντι σε αυτό το επικίνδυνο φαινόμενο.

Παράλληλα ανέδειξε ένα μεγάλο κενό στην παιδεία που αφορά τη σεξουαλική αγωγή. Η σεξουαλική αγωγή μπήκε ως σταθερή θεματική ενότητα της νέας διδακτικής περιοχής των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στα σχολεία, μόλις τη φετινή σχολική χρονιά.

«Τα παιδιά μας δεν κάνουν σεξουαλική αγωγή, δεν κάνουν οδική συμπεριφορά, κάνουν τον βίο της Αγίας Αικατερίνης και γράφουν 15 σελίδες. Όταν έρθει μπροστά της ο βιαστής, ο ομοφοβικός, ο καταπιεστής, ο δυνάστης, δεν θα ξεφύγει από αυτό. Με όλο το σεβασμό και την αγάπη προς τη θρησκεία μας, ξέροντας για την Αγία Αικατερίνη. Υπάρχει ένα κενό. Η κοινωνία αλλάζει και η παιδεία δεν ακολουθεί», συμπλήρωσε ο σκηνοθέτης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συζήτηση που έκανε με τις κόρες του για το revenge porn.

Όσα είπε στις κόρες του για το revenge porn

«Εγώ τους έκανα προχθές μια συζήτηση, ότι μπορεί, αύριο, μεθαύριο, να πέσεις στην παγίδα, όλοι έχουμε πέσει, και ενώ βρίσκεσαι σε μια πολύ προσωπική στιγμή με το αγόρι σου, αυτός να έχει βάλει ένα κινητό κάτω από ένα μαξιλάρι ή σε μια τσάντα που έχει μια τρύπα και να το μαγνητοσκοπήσει και να το βγάλει. Κοίταξε μην πας και μου πηδήξεις από κανένα μπαλκόνι. Δεν έγινε και τίποτα», είπε ο σκηνοθέτης.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below