Η ετήσια τελετή των Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της προσεχούς Δευτέρας σηματοδοτώντας το τέλος της σεζόν των βραβείων με το πιο προσεκτικά επιλεγμένο κόκκινο χαλί της χρονιάς. Tα Όσκαρ είναι η πιο αναμενόμενη εκδήλωση της χρονιάς, δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν το γεγονός ότι όσοι συμμετέχουν παίρνουν πολύ σοβαρά τις ενδυματολογικές επιλογές τους. Με εξαίρεση το Met Gala, αυτό είναι το κόκκινο χαλί με το μεγαλύτερο κύρος, οπότε το να εμφανιστεί κανείς με οτιδήποτε λιγότερο από το καλύτερο, απλά δεν αποτελεί επιλογή.

Οι κανόνες ωστόσο στο ντύσιμο έχουν αλλάξει. Τώρα πια μιλάμε για ηθική μόδα και υπεύθυνο ντύσιμο με πολλές διασημότητες να επιλέγουν να ανακυκλώσουν κάτι που ήδη είχαν γκαρνταρόμπες τους ή να φορέσουν ένα βιώσιμο σχέδιο.

Πολλές διάσημες έχουν κάνει το ίδιο και σε προηγούμενες απονομές Όσκαρ, όπου το κόκκινο χαλί “έγινε πράσινο” σε αρκετές αξιοσημείωτες περιπτώσεις, με vintage φορέματα ιστορικής αξίας. Ένα αρχειακό ρούχο άλλωστε είναι τόσο ξεχωριστό όσο μια custom made εμφάνιση.

Ας θυμηθούμε μερικές από αυτές τις στιγμές:

 

2012: Όταν η Natalie Portman φόρεσε Christian Dior couture από τη συλλογή Άνοιξη 1954.

Getty Images

 

2011: H Marisa Tomei ένα  Charles James φόρεμα του 1950.

Getty Images

 

2011: H Anne Hathaway ένα Valentino φόρεμα από τη συλλογή Υψηλής Ραπτικής Φθινόπωρο 2002 .

Getty Images

2006: H Jennifer Lopez ένα vintage Jean Dessès.

2001: Η Renee Zellweger ένα vintage φόρεμα του Jean Desses.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below