Το 1969 μια ασπρόμαυρη εικόνα της Jane Birkin με μια γοητευτική λευκή δαντελένια μπλούζα, προκάλεσε αίσθηση.  Πρώτον, η φωτογραφια ήταν τραβηγμένη στις Κάννες σε μια εποχή που για τους περισσότερους ανθρώπους αποτελούσε ονειρικό προορισμο. Δεύτερον, ήταν μαζί με τον Serge Gainsbourg, τον πιο διαβόητο εραστή στον πλανήτη τότε. Τρίτον, αν και το τοπ αυτό έχει συχνά περιγραφεί ως βικτωριανό, δεν ήταν ακριβώς το είδος ρούχου με το οποίο θα μπορούσε κανείς να φανταστεί την βασιλισσα Βικτώρια, κυρίως λόγω του ότι κάλυπτε ένα ελάχιστο μέρος του στήθους της Jane.

Getty Images

Είμαστε λοιπόν στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ότι το πνεύμα αυτού του τοπ, επιστρέφει πολύ δυναμικά για το 2021. Οι λευκές- βαμβακερές- δαντελένιες- ή για να χρησιμοποιήσουμε το σωστό όνομά τους, broderie anglaise μπλούζες, είναι παντού.

Το πιο υπέροχο πράγμα στο broderie anglaise – εκτός από τη φρεσκάδα και την καθαρότητα του – είναι το γεγονός ότι ενώ πρόκεται για δαντέλα είναι πραγματικά ευκολοφόρετο αφού είναι φτιαγμένο από βαμβάκι (αν δηλαδή λερωθεί μυστηριωδώς με παγωτό, μπορείς να το βάλεις και στο πλυντήριο).

Η δομή του σημαίνει ότι διατηρεί το σχήμα του, καθιστώντας το ιδανικό για φορέματα και μπλουζάκια. Επιπλέον μπορεί να φορεθεί σχεδόν κάθε μέρα (κυριολεκτικά), γιατί λειτουργεί με σχεδόν τα πάντα. Αν βαρεθείς τα καλοκαιρινά φορέματα αλλά θέλεις κάτι εξίσου κομψό και θηλυκό, ένα μπλουζάκι anglaise με ένα μαλακό τζιν είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η γκανταρόμπα σου. Και πάλι, μια εκδοχή του σε φόρεμα είναι επίσης μια υπέροχη επιλογή. Φόρεσέ το με ένα ζευγάρι chunky σανδάλια για να ισορροπήσεις το ρομαντικό του χαρακτήρα.

Τέλος, μη νομίζεις ότι προορίζεται αποκλειστικά για το καλοκαίρι. Μας αρέσει μέσα από υπερμεγέθεις ζακέτες ή έξυπνα σακάκια – τα κάνει αμέσως να φαίνονται λιγότερο αυστηρά – ή ακόμα και με βελούδο. Λιγότερο προφανείς συνδυασμοί, αλλά όχι λιγότερο κομψοί.

RED VALENTINO, attica
& Other Stories
H&M
Marks & Spencer

 

Evi Grintela

 

Miu Miu
Melissa Odabash, attica
Mattheau, matchesfashion.com

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below