Μια μικρή, δομημένη τσάντα έκανε πρόσφατα την είσοδό της στο Instagram: αρχικά εμφανίστηκε κρεμασμένη χαλαρά από τα δάχτυλα της Paloma Elsesser, στη συνέχεια την είδαμε φορεμένη σε συνδυασμό με ένα slip dress με print από φλόγες στην Petra Collins, ενώ ακόμη και ο Dev Hynes εντοπίστηκε με όχι μία, αλλά δύο από αυτές. Κι ενώ με μια πρώτη ματιά μπορεί να μοιάζει σαν μια απλή shopping bag, αν εστιάσετε, θα διακρίνετε χρυσή σφραγίδα με το όνομα Medea, της νέας ετικέτας με έδρα το Μιλάνο, που είναι έτοιμη να γίνει η νέα It τσάντα.

Το όνομα είναι εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογική μάγισσα Μήδεια, και είναι το πνευματικό παιδί των καλλιτεχνών, μοντέλων και δίδυμων αδελφών Giulia και Camilla Venturini. “Πάντα αγαπούσαμε τις τσάντες και θα ξοδεύαμε χρήματα σε εκείνες αντί για ρούχα, έτσι σκεφτήκαμε φτιάξουμε μια πολύ ωραία δερμάτινη τσάντα σε σχήμα shopper” λένε οι ίδιες.

Οι τσάντες κατασκευάζονται στη Βερόνα της Ιταλίας, έρχονται σε οκτώ χρώματα και τέσσερα μεγέθη, που κυμαίνονται από ένα πολύ μικρό-τόσο μικρό που θα χωρούσε μόνο ένα κόσμημα, μέχρι μια υπερμεγέθη έκδοση που ταιριάζει σε μια απολαυστική shopping bag.

A post shared by Fotine (@fotine_paura) on

A post shared by Fotine (@fotine_paura) on

Το απλό σχήμα δημιουργεί επίσης έναν φυσικό καμβά για πειραματισμό, σημειώνει η Camilla. Το δίδυμο σκοπεύει να επεκτείνει τη συλλογή του με πολλές συνεργασίες καλλιτεχνών κάθε χρόνο – η πρώτη εκ των οποίων θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.