Από τη στιγμή που εμφανίστηκε με το ’80s γαμήλιο φόρεμα με την τεράστια ουρά, η πριγκίπισσα Νταϊάνα έγινε ιέρεια του στυλ.

Η μόδα ωστόσο δεν ήταν μόνο διασκέδαση για την πριγκίπισσα, ήταν επίσης ένας τρόπος να στείλει ένα μήνυμα και ένα όπλο για εκείνη ειδικά τα χρόνια μετά το χωρισμό και το διαζύγιό της από τον πρίγκηπα Κάρολο.

Το 1994, για παράδειγμα, η πριγκίπισσα παρευρέθηκε σε μια εκδήλωση στο Serpentine φορώντας ένα μίνι μαύρο φόρεμα που αγκάλιαζε το σώμα από τη σχεδιάστρια Christina Stambolian. Ολα τα πρωτοσέλιδα την επόμενη μέρα αγνόησαν το τηλεοπτικό συνέδριο του Πρίγκηπα Κάρολου και αφορούσαν αποκλειστικά την LBD στιγμή της Νταϊάνα.

Getty Images

Υπήρχε όμως ένα designers στυλ που σταμάτησε να φοράει αφότου η ίδια και ο Κάρολος χώρισαν. Τα Chanel παπούτσια. Και φυσικά δεν ευθυνόταν ο γαλλικός οίκος μόδας για αυτό, αλλά το logo του.

Το 1996 η Νταϊάνα ταξίδεψε στην Αυστραλία, όπου μίλησε με τον σχεδιαστή Jayson Brundson, αποκαλύπτοντάς του ότι αρνήθηκε να φορέσει τα παπούτσια της Chanel επειδή το διπλό C της θύμισε τα αρχικά του Charles και της Camilla.

“Eίχα να κάνει σίγουρα με τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ηταν αμέσως μετά το διαζύγιο”, είπε ο σχεδιαστής. “Τα παπούτσια νομίζω ότι είχαν τοποθετημένα τα χρυσά C επάνω τους”.