Πόσα ζευγάρια sneakers έχετε; Tόσο άνετα και όσο και κομψά, κυριαρχούν πλέον στη μοντέρνα γκαρνταρόμπα. Υπάρχουν φυσικά τα αθλητικά τρεξίματος ή για το γυμναστήριο. Ίσως ένα ζευγάρι New Balance 327 για να τα φοράτε με τζιν τα Σαββατοκύριακα. Ή ένα ζευγάρι Veja αρκετά έξυπνα για το γραφείο. Και αυτή είναι μόνο η αρχή: τα trainers θεωρούνται πλέον για όλες τις περιπτώσεις. Βρίσκονται στην αίθουσα συνεδριάσεων αλλά και σε βραδινές εκδηλώσεις. Τα έχουμε δει ακόμη και στα Όσκαρ, χάρη στην ηθοποιό/σεναριογράφο Emerald Fennell και τη σκηνοθέτιδα Chloé Zhao.

Μέχρι τη δεκαετία του 1950, προορίζονταν αυστηρά για τον αθλητισμό. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον James Dean και τον Elvis που έκαναν τα trainers –και συγκεκριμένα τα Converse– ένα statement μόδας. Σήμερα, κάθε οίκος μόδας έχει έναν trainer στη συλλογή του και σύμφωνα με τον ιστότοπο streetwear Hypebeast, το 72 τοις εκατό των επώνυμων ρούχων πολυτελείας λένε ότι τα αθλητικά παπούτσια είναι το προϊόν με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Μοντέλα περιορισμένης έκδοσης, ή ζευγάρια πολυπόθητων συνεργασιών εξαντλούνται σε χρόνο ρεκόρ, για να καταχωρηθούν αργότερα σε ιστότοπους μεταπώλησης, συχνά για πολλά πολλαπλάσια της αρχικής τιμής τους.

Για τους περισσότερους από εμάς ωστόσο, τα εμπνευσμένα από τις δεκαετίες του 1970, του 1980 και του 1990 στυλ είναι αυτά που έχουν το πραγματικό ενδιαφέρον. Υπάρχει μια ασφάλεια στη νοσταλγική τους ποιότητα, και η προσιτές τιμές τους τα καθιστούν απίστευτα ελκυστικά.

Δείτε εδώ μερικά από τα αγαπημένα μας ζευγάρια για τη σεζόν.

 

Δερμάτινα, Diadora

 

Από ανακυκλωμένο πολυεστέρα, Axel Arigato
Σουέντ, Stepney Workers Club

 

Σουέντ Munchen, Adidas
Aπίο δέρμα, Adidas Originals

 

Από δέρμα, AUTRY

 

Από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια Veja, Kalogirou

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below