Μια πολύ συχνή διαφωνία ανάμεσα στα ζευγάρια που κάνουν σεξ και η γυναίκα δε χρησιμοποιεί κάποια άλλη μέθοδο αντισύλληψης είναι η χρήση του προφυλακτικού: κλασσικά εκείνος δεν θέλει να το φορέσει διότι ισχυρίζεται ότι μειώνει την απόλαυση αφού δεν είναι τόσο αληθινή η αίσθηση της επαφής και εκείνη θέλει γιατί σκέφτεται τις πιθανές συνέπειες. Εκτός όμως από τα ζευγάρια που βρίσκονται σε μόνιμη μονογαμική σχέση, αυτό το θέμα απασχολεί και τα υπόλοιπα που θέλουν ταυτόχρονα να προστατευθούν από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι άντρες είναι ότι τα προφυλακτικά είναι απαραίτητα για την ασφάλειά μας.

Αν λοιπόν κανένα από τα είδη που κυκλοφορούν στο εμπόριο ακόμη και τα πολύ λεπτά δεν τον ικανοποιεί και εξακολουθεί να γκρινιάζει σαν τον Chandler από τη σειρά Friends ότι “Με τα προφυλακτικά δεν το ευχαριστιέται” ή “Δε μπορεί να έρθει σε οργασμό” ή ” Καταστρέφει τη στιγμή”  τότε αυτό το πολύ εύκολο κόλπο θα τον κάνει να αλλάξει γνώμη και να ευχαριστηθεί όσο δε φαντάστηκε ποτέ το σεξ φορώντας το προφυλακτικό του. Τι θα χρειαστείτε; Μονάχα μερικές σταγόνες λιπαντικό.

Σύμφωνα λοιπόν με την Maureen Miller, PhD. μόλις μερικές σταγόνες λιπαντικού μέσα στο προφυλακτικό πριν φορεθεί θα κάνουν τους άντρες να εκπλαγούν με το πόσο καλύτερη είναι η αίσθηση. Εκτός λοιπόν από τη χρήση του λιπαντικού προς όφελος της γυναίκας κυρίως, η οποία γίνεται από την εξωτερική μεριά του ώστε να λιπάνει τον κόλπο και να μειώσει τις τριβές, η αντίστροφη μέθοδος υπόσχεται στους άντρες μια ανεπανάληπτη αίσθηση και εμπειρία που προσεγγίζει εκείνη του σεξ χωρίς προφυλακτικό. Αυτό που θα πρέπει να προσέξει κανείς σε αυτή την τακτική είναι η ποσότητα του λιπαντικoύ που θα μπει στη μέσα πλευρά του προφυλακτικού: θα πρέπει να είναι μικρή για να μην σπάσει ή γλυστρίσει και φύγει από τη θέση του και το ψάχνετε μετά μέσα στον κόλπο – κάτι που θα προκαλέσει έναν άλλου είδους μικρό πανικό.