Πέδιλα, σαγιονάρες, mules, σανδάλια, όποιο κι αν είναι το αγαπημένο σας καλοκαιρινό υπόδημα, έχουν ένα κοινό: τα πόδια είναι “γυμνά” και οι κάλτσες και τα παπούτσια δεν κρύβουν πλέον τις ξηρές πτέρνες. Για να γίνουν ξανά απαλές και να δείχνουν περιποιημένα τα άκρα ό,τι κι αν φοράτε, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια. Αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα και να φροντίσετε να τα επαναλαμβάνετε κάθε δύο εβδομάδες, ώστε να διατηρηθεί το αποτέλεσμα.

Βήμα 1: Ξεκινήστε μουλιάζοντας τα πόδια σας σε ζεστό νερό, ρίχνοντας μέσα και το αγαπημένο σας αφρόλουτρο. Extra tip: Προσθέστε άλατα για να κάνετε την εμπειρία και το μπάνιο σας να θυμίζει αυτή ενός spa.

Αναζωογονητικό αφρόλουτρο, Shower Gel Cédrat, Roger & Gallet

Βήμα 2: Κάντε απολέπιση, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό προϊόν που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα και στη συνέχεια τρίψτε με μία ράσπα ή ελαφρόπετρα τις πτέρνες και όποιο άλλο σημείο εμφανίζει “σκληρό”, ξηρό δέρμα.

Προϊόν απολέπισης σώματος, Cherry Blosson Exfoliating Body Granita, Sephora Collection

Ράσπα διπλής όψεως, OPI

Βήμα 3: Κάντε μία μάσκα ποδιών! Ναι, υπάρχουν μάσκες ειδικές για τα πόδια, οι οποίες έχουν τη μορφή κάλτσας, ώστε τα θρεπτικά συστατικά τους να απορροφηθούν σε βάθος σε κάθε σημείο τους.

Μάσκα απολέπισης ποδιών, PoshPeel Pedicure Exfoliating Mask, Patchology

Βήμα 4: Μην ξεχνάτε το ειδικό λάδι νυχιών, που θα μαλακώσει τα “πετσάκια” γύρω τους, ώστε να τα σπρώξετε στη συνέχεια με ευκολία προς τα πίσω.

Βήμα 5: Η ενυδάτωση είναι must για τα πόδια, όπως ακριβώς και σε κάθε άλλο σημείο του σώματος. Ειδικά τώρα που τα πέλματα και οι πατούσες θα αρχίσουν να κάνουν τις “δημόσιες” εμφανίσεις τους, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε συχνά μία κρέμα ποδιών, ώστε να μην αφυδατώνονται.

 

Θρεπτική, αναπλαστική κρέμα ποδιών, Frezyfeet Revital Cream, Frezyderm

Βήμα 6: Για το τέλος μένει το πιο “διασκεδαστικό” κομμάτι: επιλέγετε το αγαπημένο σας βερνίκι, δίνετε σχήμα στα νύχια και το εφαρμόζετε.

Βερνίκι νυχιών, Gel Couture στην απόχρωση 502 Lace is More, Essie

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below